DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

WTCR: Ehrlacher győzött, Tassi ismét a dobogón

Girolami buta hibával csúszott vissza a mezőny végére, Magnus hatalmasat csattant, a Lynk&Co pedig kettős győzelmet aratott. Tassi Attila életében másodszor a dobogón, a Nordschleifén először.

A Zöld Pokolban szombaton délelőtt 10:00-kor rajtolt el a WTCR hétvégi második futama, és az első versenyen balesetbe keveredő Tassi Attila a harmadik helyről várta a rajtot, míg a pole-pozícióból Nestor Girolami indult.

A rajtot követően a Girolami, Ehrlacher, Tassi sorrend alakult ki, de máris jött az üzenet, hogy az élről induló Girolamit vizsgálják, mivel a repülőrajt előtt valami nem volt rendben az argentin rajtprocedúrájával.

Az első körben Tom Coronel látogatta meg a kavicságyat, aminek következtében a hetedik helyre csúszott vissza. A két zengős magyar zárta a mezőnyt az első kör végén, a 14-15. helyen. Ehrlacher eközben megelőzte a Lynk&Co-val Girolamit, így átvette a vezetést, míg Tassi Attila Thed Björkkel vívott a dobogóért, s a svéd meg is előzte a hondást.



A második kör kezdetén Magnus vágta falba csúnyán a Comtoyou Audiját, aminek teljesen eltűnt az eleje, eközben pedig Nestor Girolami harmincmásodperces büntetést kapott a rajtnál történt szabálytalanság miatt.

Thed Björk a második kör vége felé megelőzte a pályán Nestor Girolamit, ezzel már fizikálisan is elvette a második pozíciót az argentintól, míg Tassi Attila is kezdte utolérni csapattársát.

A hátralévő időben már nem változott meg az élmezőny sorrendje: Yann Ehrlacher nyert a Zöld Pokolban, a második helyen csapattársa Thed Björk végzett, mögöttük pedig két hondás ért célba Nestor Girolami, Tassi Attila sorrendben, de a fiatal magyar versenyző állhatott fel a dobogóra életében másodszor, miután az argentin 30 másodperces büntetést kapott, így csak a 11. lett. A zengős magyarok a 13-14. helyen zártak, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor sorrendben, viszont Mikel Azcona a 4. helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: