DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Tassi a falban, Zengő a top tízben

Guerrieri győzelmével, Tassi hibájával és a Zengő erős pontszerzésével zárult a WTCR első németországi futama. A Hyundai bojkottja miatt csak 16 autó állt rajthoz a szakadó esőben.

A vártnál is nehezebb körülmények között, hidegben és esőben rajtolt el a túraautósok idei első futama a Nordschleifén. Az időjárás miatt a rajtot két biztonsági autós kör előzte meg a Grand Prix-pályán, mielőtt repülőrajttal elengedték az Yvan Muller vezette mezőnyt. A Zöld Pokol ma is hű maradt nevéhez, ugyanis a régi vonalvezetésre hajtva azonnal romlottak a körülmények.

 Race-1-start-1200x800



Az esőben leginkább Esteban Guerrieri érezte magát otthonosan, aki az első körben az Arembergbe érve bevetődött Muller mellé, és egy kisebb kontakt árán átvette tőle a vezetést. A francia mögött Tom Coronel, Thed Björk és Yann Ehrlacher sorakozott fel. A kör végére az első kettő elhúzott, így valódi csata a harmadik helytől lefelé zajlott. Az ötödik helyről rajtoló Tassi Attila hibázott, és a falba állította a Hondáját, de hasonlóan járt a renault-s Jack Young is, Mikel Azcona zengős Cuprája pedig füstölögve állt meg a pálya szélén.

A kockás zászlót a hétvégi 24 óráson is induló Guerrieri látta meg először, míg a második Muller, a harmadik Ehrlacher lett. Björk bejött a negyedik helyen, Coronelt törött féltengellyel az ötödik helyen intették le. Óvatos vezetéssel a zengős Boldizs Bence a tizedik, Kismarty-Lechner Gábor pedig a tizenkettedik lett.

A hétvége szombat délelőtt 10 órakor folytatódik a második futammal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: