DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

HQ Racing: Sikeres szezonzárás

A hatodik helyen végzett a hazai tereprali bajnokság nagykállói szezonzáróján Juhász Gábor. A Hofeka Kupa utolsó napján még kétszer két szelektív várt a mezőnyre a szombatról már ismerős pályákon, és az egyre mélyülő homok bizony nem könnyítette meg a versenyzők dolgát.

“A mai nap még vidámabb volt, mint a tegnapi. Ha jól számolom akkor öt unokatestvérem jött el a családjával a szervizparkba és a pálya szélére szurkolni nekem. Emiatt ez a verseny biztosan emlékezetes marad! A pályán minden rendben volt. Végigmentem, bár azért jutott kaland a mai napra is. Kétszer is elakadtam, és annyit próbálkoztam a mély homokból való kikecmergéssel, hogy megégettem a kuplungot. Végül sikerült kijutnom és kicsit visszahűtenem az olajat, így újra működött minden. A délutáni két szelektíven emiatt már spórolósan mentem, de a lényeg az, hogy sikerült a célban zárnom a 2015-ös idényt. Az autó újra csodát tett. Régóta volt gond a kuplung rendszeres megégésével, de a nyáron elvégzett módosítások nagyon jól vizsgáztak, és úgy tűnik, végleg elfelejthetjük ezt a problémát. A jövővel kapcsolatosan csak két dolog biztos: a Klement Mosquito és HQ Racing. A többi még képlékeny. Innen is szeretnék gratulálni Hangodi Beninek a greinbachi győzelméhez! Remélem hamarosan vele is bővül a Mosquito-pilóták sora!” – mondta el Juhász Gábor a célban.

HQ Racing_JuhaszGabor1



A HQ Racing pilótájának ez volt az első szezonja a terepraliban, és a műszaki hiba miatt korai véget ért debütáló versenye kivételével az összes futamon sikerült célba érnie és pontot szereznie. A 2015-ös idény azonban csak az első lépés volt az úton, a cél a következő évre is adott: minél több versenyen indulni, versenykilométereket és tapasztalatot gyűjteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: