Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 25. péntek
Rali

Citroen Rally Team Hungary 2020 – Most Egerben kellene lennünk!

Túl volt az első tesztjén február végén a Lukács Csucsu Kornél – Tóth Imre páros, akiknek idén a Citroen Racing és a TRT Europe Kft. szolgáltatja versenyautóját, egy Citroen C3R5-öt. A fiatal tehetség és a rutinos navigátor ma már túl lenne az egri futam pályabejárásán és készülne a hétvégi versenyre… Mint tudjuk, sajnos a koronavírus járvány miatti kormánydöntésnek megfelelően az Autósport Szövetség és a rendező is felelősségteljesen a verseny elhalasztása mellett döntött. A Citroen Rally Team teljes csapata azt kívánja minden szurkolójának, hogy vigyázzanak szeretteikre és maradjanak otthon!

„Mindenkinek nehéz ez a helyzet.” – mondta Csucsu a telefonon adott interjújában. „A sportunknak is nehéz, de nagyon együtt érzek az olimpikonokkal is, most, hogy bejelentették a világesemény elhalasztását…”

DuEn_CsucsuR5teszt_Falloskut_csn056A felkészültségi állapotáról így nyilatkozott: „Minden off-season időszakban igyekszem maximálisan felkészülni. Pont az egri verseny elmaradása előtti héten éreztem azt, hogy 100 százalékos vagyok! Felkészültem testileg is, lelkileg is! El kellett telnie néhány napnak, hogy felfogjam, csonka év lesz az idei, annak ellenére, hogy életem legszebb éve lehetett volna. Rallyban és rallycrossban is versenyezhetek, ráadásul Citroen támogatással...”

„Tudom, hogy még nagyon sokat kell a komfortzónánkból kilépve, önmegtartóztatva a csoportos találkozókat mellőzni, épp ezért megtaláltam az új motívációmat és gyorsan összekaptam magam. Igyekszem tartani a felkészültségi szintemet, reménykedve abban, hogy hamar elmúlik a veszélyhelyzet.”

DuEn_CsucsuR5teszt_Falloskut_csn032

A versenyautó a teszt óta nem mozdult a TRT Europe műhelyéből. Tagai Tamás így mesélt a csapat dolgairól: „A másik C3R5-ös autónkkal Mexikóban versenyeztünk az utolsó, megtartott WRC futamon, ahol egy fiatal, ügyes kezű bolíviai pilóta megnyerte vele a WRC3 kategóriát. Ez az autónk úton van hazafelé. A Csucsu féle, vadonatúj Citroën és mi is várjuk, hogy melyik lehet majd az első verseny, ahol bizonyíthat.”

„Szeretek a szabadban mozogni, sosem voltam otthonülő típus, ennek megfelelően nem is nagyon szimulátoroztam korábban. Épp egy komoly virtuális verseny folyik az egri futam mintájára. sok versenyzőtársam is indul rajta és még több, nagyon ügyes otthoni ’kormányforgató’ srác. Benevezek én is, de nem vagyok nagy barátja a szimulátoroknak, jobban szeretem élesben leküzdeni a feladatokat.” – mondta Csucsu a hétvégi programjáról.

DuEn_CsucsuR5teszt_Falloskut_csn108

A Citroen Rally Team Hungary teljes csapata azt kívánja a sportot, az autózást kedvelő rajongóinak, hogy türelemmel, felelősségteljesen, a lehetőségekhez mérten, a szabályokat betartva maradjanak otthon és talán így hamarabb véget érhet ez a helyzet és hamarabb jöhet el az az időszak, amikor újra versenyautóban, versenyeken találkozhatunk egymással! Együtt sikerül!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?