DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő
Rali

„Nem nagyon követem az F1-et” – Abu Dhabiban találkoztunk Rovanperával

Úgy fogalmazott a WRC kétszeres világbajnoka a Formula.hu-nak, hogy vannak beszélgetései más szakágban való tesztlehetőségről is.

A Formula.hu helyszíni tudósítója, Mészáros Sándor az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon futott össze a WRC kétszeres címvédőjével, Kalle Rovanperával. A rali jelenlegi legmagasabban jegyzett pilótája Max Verstappennek adta át a pole-pozícióért járó díjat – de ránk is szakított pár percet:

„Őszintén szólva nem nagyon követem az F1-et, inkább csak néha teszem ezt meg. Így nincsenek igazi barátaim sem itt, nyilván követem Valtteri Bottast, mert ő finn, őt ismerem is valamennyire, jó srác” – válaszolt egy mosoly kíséretében arra, hogy mekkora F1-rajongó valójában.

rova1Rovanpera éppen nemrég nyerte meg sorozatban második WRC-bajnoki címét, amely után szinte azonnal bejelentette, hogy 23 évesen visszalép a címvédéstől, és 2024-ben nem vállal teljes szezont, csak az idény felét tölti majd az autóban, kevesebb versenyen indul.

„Egyszerűen csak kell egy nyugodtabb év, amikor többet relaxálhatok, hogy a jövőre nézve meglegyen a nagyobb energia és a nagyobb érdeklődés. Azt nem mondanám, hogy túl megterhelő egy teljes szezon, de az biztos, hogy félszezont teljesíteni jóval egyszerűbb, az úgy teljesen más. Szerintem így is van esély egy jó év végi eredmény elérésére, ha minden jól alakul” – mondta a finn.

A Toyota éppen 2024-ben veti be először a Rally2-es Yarist, de a japán gyártó több komoly motorsport-programban is érdekelt világszerte, legyen szó a Dakarról vagy a WEC Hypercarokról.

 „Izgatott vagyok a Rally2-es autót illetően, egyszer vezettem, de akkor még jóval korábbi fázisban járt a fejlesztés. Egy jó ideje nem ültem benne, de a többiektől jó dolgokat hallottam róla. Hogy más programokban részt veszek-e? Vannak beszélgetések arról, hogy teszteljek talán egy pályaautót, de még nem született semmilyen döntés” – árulta el Rovanpera.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: