DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

WRC: Evans 2021 óta először nyert

A 2021-es Finn Rali óta először nyert a WRC-ben Elfyn Evans és navigátora, Scott Martin; Ott Tanakék pedig sok műszaki hiba után végeztek másodikként.

Megemlékezéssel kezdődött a Horvát Rali, hiszen Craig Breen tíz nappal ezelőtt, a felkészülése közben szenvedett halálos balesetet. A Hyundai versenyzőjének tiszteletére a márka az ír nemzeti lobogó színeit öltötte magára erre a hétvégére. Egy dobogós helyezést sikerült végül felmutatnia a Hyundainak Lappiék révén.



Nem volt szerencsés hétvégéje Kalle Rovanperának és Sebastien Ogier-nek sem, akik mindketten defektet kaptak a második szakaszon, majd ezt követően a francia szabálytalanul indult el, ami miatt büntetést is kapott, ezzel gyakorlatilag elszálltak győzelmi esélyei - végül az ötödik helyet szerezték meg Vincent Landais-val, a finnek pedig a negyedik pozícióig tudtak felzárkózni.

Neuville szombaton az élről dobta el a Hyundait, de a power stage-t megnyerte, amivel bezsebelt azért öt pontot. A Horvát Ralit végül Elfyn Evans és Scott Martin párosa nyerte, a rengeteg műszaki hibával szembesülő Ott Tanak és Martin Jarveoja duója előtt. Érdekesség, hogy a Toyota pont azt az Evanst nem nevezte be a csapatba, aki végül megnyerte a fordulót.

A magyarok közül Herczig Norbert és Ferencz Ramón a WRC2-es összesítést a nyolcadik helyen zárta, míg László Zoltán és Zsíros Gábor a WRC2 Masters Cupban a harmadik pozícióban végzett. Vasárnap egy hatalmas tömegverekedés tört ki az aszfaltcsíkon, amelyről mi is közzétettünk egy videót. Másodperceken múlt, hogy súlyos baleset legyen a vége.

 

A Horvát Rali végeredménye:

1. Evans/Martin Toyota

2. Tanak/Jarveoja +27,0

3. Lappi/Ferm +58,6

4. Rovanpera/Halttunen +1:18,3

5. Ogier/Landais +1:28,0

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: