DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Totális sokk: teszt közben elhunyt a Hyundai WRC-pilótája

Tragikus hír rázta meg a motorsport-világot: a Horvát Ralira való tesztelés közben balesetet szenvedett Craig Breen, és ennek következtében életét vesztette.

A horvát WRC-futamra való teszt közben elhunyt Craig Breen - számolt be a helyi sajtó, majd nem sokkal később a horvát hatóságok megerősítették az információt. A tájékoztatás szerint csütörtök délután 12:40-kor történt a baleset Lobor közelében.

Az ír versenyző a Hyundai gyári WRC-csapatának tagja, a jövő héten esedékes futam előtti gyakorlás során lesodródott az útról, és nekiütközött egy fa villanyoszlopnak, a baleset során pedig életét vesztette. Egyes értesülések szerint maga az oszlop okozta a halálát.

Breen hosszú évek óta a ralitársadalom egyik leginkább megbecsült tagjaként versenyzett, az idei Svéd Ralin második lett, pár hete a Fafe Ralin Csomós Miklósnak is gratulált a remek teljesítményéért. Őszinte, jókedvű, csupaszív emberként jutott fel a sportág legjobbjai közé azok után, hogy 2012-ben egy olasz futamon már benne volt egy halálos balesetben: akkor navigátora, Gareth Roberts vesztette életét.

A pilóta két hónapja töltötte be a 33. életévét. Nyugodjon békében!

Frissítés: a Hyundai Motorsport is megerősítette a hírt, közölte, hogy Breen elhunyt, és hozzátette, hogy a navigátor, James Fulton sértetlenül szállt ki az autóból.

A horvát szövetség 17:00-kor sajtótájékoztatót tart a balesettel kapcsolatban.



breen_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: