DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

„Egyszer csak nem válaszolsz” – megrendítette a WRC közösségét Breen halála

Döbbenettel, sokkszerű állapotban fogadta Craig Breen tragikus halálhírét a ralitársadalom: felfoghatatlan, ami történt.

Ahogy arról beszámoltunk, ma koradélután egy fatális tesztbaleset során életét vesztette a Hyundai 33 esztendős WRC-pilótája, Craig Breen. Az eset megrendítette a ralitársadalmat, csapattagok, versenyzőtársak, szurkolók egyaránt teljes döbbenettel, totális sokkhatásként fogadták a tragédiát. 

„Nem hiszem el, hogy most éppen ezt írom. Az élet annyira törékeny és igazságtalan tud lenni... Nem tudom elhinni, hogy elvesztettünk téged, haver! Az egyik pillanatban még üzeneteket váltottunk, majd a másikban már nem válaszolsz... Nagyon fogsz hiányozni, barátom, nagyon-nagyon... A legmélyebb együttérzésem Craig családjának, barátainak és az egész WRC családnak. Nincsenek szavak, egyszerűen minden összetört” – írta közösségi oldalán az idénre éppen Breennel csapatot cserélő Ott Tanak.

„Nagyon-nagyon nehéz szívvel posztolom ezt. Ma elvesztettem egy csapattársat, de mindenekelőtt egy barátot. Craig, a rali iránti szenvedélyed mérhetetlen volt, mindegyikünknél nagyobb élvezettel versenyeztél, a szakaszok végén adott érzelmes nyilatkozataid külön ligát képviseltek. Te voltál az első, aki angol teát hoztál a Hyundai Motorsporthoz, miattad voltak háromórás megbeszéléseink, végtelen beszélgetést folytattunk a privát raliautóinkról... Mindez mélyen belém vésődött. Hiányozni fogsz! Nyugodj békében, barátom” – írta Breen csapattársa, Thierry Neuville.

„Nyugodj békében Craig. Mindig emlékezni fogok a mosolyodra, a barátságosságodra, és a szenvedélyedre” – reagált a Hyundai másik versenyzője, Esapekka Lappi.

„Nyugodj békében, barátom! Nagyon szerettünk téged, és ezt jól tudod!” – írta a harmadik Hyundait éppen Breennel váltogató Dani Sordo.

breen2



„Nem találok szavakat... mindenki kedvelte Craiget a nagyszerű ír karaktere és a sportunk iránti szenvedélye miatt. A gondolataim a családjával és a barátaival vannak. Nyugodj békében Craig, hiányozni fogsz” – mondta Sebastien Ogier.

„Néha nagyon kegyetlen az élet és a sport... Nyugodj békében Craig” – nyilvánult meg Sebastien Loeb.

„Craig, ma reggel úgy ébredtél, hogy te voltál a legboldogabb ember, megélted az álmod. Az utolsó emlékem rólad nem az, hogy toppilóta vagy, hanem az, hogy a gyerekeimmel voltál, és úgy nevettetted meg őket, ahogy én nem tudtam. Mindennél nagyobb karakter voltál, és tiszta szenvedéllyel küzdötted fel magad a csúcsra. Nem hiszem el” – reagált Kris Meeke, akivel még a Citroennél voltak csapattársak.

„Soha nem gondoltam, hogy búcsúznom kell tőled, barátom. Köszönet minden kedves szavadért, minden tanácsodért, és főleg a barátságodért. Hiányozni fogsz Craig, mindannyiunknak” – írta Breen tavalyi csapattársa, Gus Greensmith.

„Craig... annyira szenvedélyes és nagyszerű személyiség voltál, és annyira jól érezted magad, de ma megkaptam a lehető legszörnyűbb hírt, amit csak kaphattam! Nyugodj békében” – reagált a regnáló magyar bajnok Mads Ostberg.

„Ezt nem hiszem el... Craig nagyszerű pilóta volt, de emellett nagyon jó ember is, akit mindenki szeretett. Minden jót, barátom” – így a tavaly szintén vele egy csapatban versenyző Pierre-Louis Loubet.

„Nem ismerek senkit, aki nálad jobban szeretett volna vezetni, te annyira élvezted minden percét! Ez annyira igazságtalan, hogy veled történt meg, de tudom, hogy odafent is padlógázzal száguldasz majd. Nyugodj békében Craig, találkozunk még” – búcsúzott a Ford korábbi klasszisa, Mikko Hirvonen.

A részvétnyilvánítók közé csatlakoztak olyanok is, mint például Mohammed ben Sulayem FIA-elnök, a Mercedes F1-es csapata, Heikki Kovalainen, Valtteri Bottas, a WRC összes jelenlegi és volt csapata... a sort a végtelenségig folytathatnánk.

Breen utolsó WRC-futama a februári Svéd Rali volt, ahol második helyet szerzett, utolsó raliversenyének pedig a márciusi portugál ERC-futam, a Fafe Rali bizonyult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: