DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Újabb áldozat az ausztrál halálralin

Elhunyt egy versenyző a Targa Tasmanián, ahol 2021-ben három haláleset is történt. A ralit nem törölték, a gyorsaságikat azonban etapokká minősítették.

A tragédia szerdán, a tasmaniai verseny második napján és hetedik szakaszán, a Mount Roland területén történt. Helyi idő szerint fél 4-kor az egyik versenyző autója lezuhant egy meredek partoldalon, majd egy fa állította meg. A pilóta a helyszínen életét vesztette. Navigátora, a versenyző felesége nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség közleménye másnap nevezte meg az áldozatot: az 59 éves, brisbane-i Anthony Graeme Seymour hunyt el.



A balesetet követően a szervezők döntést hoztak arról, töröljék vagy folytassák a versenyt. Végül köztes határozat született: a rali folytatódik, de csak etapok formájában, mért időeredmények nélkül. A verseny főnöke, Mark Perry ezt azzal magyarázta, hogy sok amatőr versenyző törlés esetén is teljesítette volna az útvonalat, ezért biztonságosabb lezárt utakat biztosítani számukra. Az ABC News szerint Perry a verseny sorsáról is beszélt: korai azt kimondani, hogy a Targa Tasmaniának nincs jövője.

A Targa Tasmania 1992 óta tartó történetében két haláleset történt a 2021-es versenyig, amely fekete betűkkel vonult be a rali történetébe: két balesetben három induló is életét veszítette. A hármas tragédia után több óvintézkedés történt, hogy a versenyt biztonságosabbá tegyék, az ausztrál motorsportszövetség az összes aszfaltralira maximális végsebességet és átlagsebességet írt elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: