DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Három halálos áldozat egy ausztrál ralin

Fekete betűkkel vonul be a Targa Tasmania verseny történetébe a 2021-es kiadás. A hatnapos ralin két különböző balesetben három induló veszítette életét.

Az első tragédia a pénteki napon történt, a Mount Arrowsmith szakaszon. Egy 1979-es Mazda RX-7 borult fel a gyorsaságin. A mentőcsapatok azonnal megérkeztek a helyszínre, de a pilótát, a 68 éves Shane Navint nem sikerült újraéleszteni. Navigátora, Glenn Evans sértetlenül megúszta a balesetet. 



A következő napon újabb tragédia történt a tasmaniai versenyen. A szombati zárónapon a Cygnet szakaszon következett be a baleset. A News.au.com beszámolója szerint egy Porsche a murván elvesztette az irányítást, és a vezetői oldalon egy fának csapódott. Egy szemtanú elmondása alapján egy ugratás után történt a kicsúszás, az ütközésnek pedig akkora hangja volt, mint egy robbanásnak.

A legénység mind a két tagja életét veszítette: a 68 éves Leigh Mundy és 59 éves Dennis Neagle is meghalt. Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt három életet követelt a raliverseny.

Az 1992 óta megrendezett Targa Tasmanián – melyet a legendás szicíliai Targa Florio mintájára neveztek el – korábban csak kettő halálos baleset történt, az utolsó a 2013-as évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: