DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Vettel szívesen kipróbálná a ralit, az M-Sport nyitott a közös munkára

A négyszeres F1-es világbajnok tudja, hogy nehéz jól csinálni, de ha valaki szívesen ad neki lehetőséget és van rá ideje, akkor ő örömmel kipróbálná ezt a szakágat is. A Montét megnyerő csapat jelentkezett is...

Egészen a döntőig menetelt a Bajnokok Tornáján Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es pilótája pedig csak Sebastien Loebtől kapott ki a fináléban. Ezzel kapcsolatban merült fel, hogy vajon a négyszeres F1-es világbajnokot érdekelné-e egy ralis kaland - kiemelkedően jól ment a havas talajon különböző autókkal, pedig ez alapvetően a rali- és ralikrossz-pilótákat segítette. 

"Vannak hiányosságaim, sok mindenben kellene felzárkóznom" - mondta Vettel ezzel kapcsolatban a DirtFish-nek. "De szerintem nagyon élvezném. Azt mindig élveztem, hogy nézzem a raliversenyzőket munka közben. Más szakág, de lenyűgöző. Ebéd közben beszélgettünk erről, hogy kicsit jobban megértsem a dolgot, nem olyan egyszerű, hogy csak beülünk és vezetünk. Ha valaki adni akar nekem egy esélyt és sok ideje van, örömmel" - tette hozzá a német arról, hogy indulna-e raliversenyen.

00121045_628



"Itt is rengeteg munka zajlik a háttérben a felkészüléssel, az itinerrel, a megfelelő információk begyűjtésével. Maga a vezetés is kihívás, de sokkal többről szól ez a sport. Nem könnyű csak úgy beugrani és jól menni, idő és tapasztalat kell hozzá" - mondta. Vettel azt is elárulta, hogy szeret így vezetni, amikor nem veszít rögtön időt azzal, ha megmozdul alatta az autó, a raliban jobban lehet játszani a technikával.

A nyilatkozata után pedig nem is késett sokat az M-Sport válasza: a Monte-Carlo Ralit éppen Loebbel megnyerő csapat azonnal jelezte, hogy ha Vettelt érdekli a ralizás, akkor ők nyitottak az együttműködésre... Nemrég számoltunk be arról, hogy Jos Verstappen is ralikarrierbe kezd, úgy tűnik, hogy egyre több lehet a kapcsolódási pont a két szakág között.

Ha pedig nem szeretnél lemaradni a legfontosabb ralis hírekről, eseményekről, csatlakozz a Formula.hu csoportjához!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: