DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Legjobb női versenyzőként zárták a Barum Ralit Vogel Adriék

Legjobb női versenyzőként zárta a Barum Ralit Vogel Adrienn. A Roger Racing Team versenyzője navigátorával, Notheisz Ivettel az ERC3-as kategóriában pedig a 11. helyen végzett.

A jubileumi, ötvenedik Barum Ralin kitettek magukért a szervezők, a legendás verseny történetének sokak szerint legnehezebb pályáit jelölték ki a rali-Eb augusztus végi fordulójára. Szerdán teszt, csütörtökön pályaírás, pénteken szabadedzések, kvalifikáció, a rajtceremónia után pedig a városi első gyors várt a mezőnyre. Szombaton nyolc, vasárnap további hat gyorsasági szakaszt kellett teljesíteniük. Vogel Adrienn és Notheisz Ivett a négy női páros közül elsőként ért célba, az ERC3-as kategóriában pedig 17 indulóból a 11. lett. 

vogel erc



“Kihívásokkal teli, nehéz hétvégénk volt, valójában pont erre számítottunk életünk első Barum Raliján. Gyors és technikás pályák voltak, ehhez hasonlót még nem tapasztaltunk eddig soha sehol. Nagyon kellett koncentrálnunk, sok balesetet láttunk, vagyis saját szemünkkel meggyőződhettünk róla, hogy ha valaki itt hibázik, az nagyon megbosszulja magát. Vasárnap például az utolsó gyorsasági baleset miatt etap lett, de igazából nem voltak nagy csúszások. Boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk az ötvenedik, és a szervezők által legnehezebb Barum Ralinak tartott versenyt. Minden mélypontról fel tudtunk állni, számunkra ez volt most az egyik legfontosabb tapasztalás” - nyilatkozta Vogel Adri az utolsó gyorsasági után. 

Vogel Adri és Notheisz Ivett számára ez volt idén a második Eb-futam a júliusi Róma Rali után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: