DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

WRC: Neuville-é az Ypres Rali Breen előtt

Kettős Hyundai-sikert hozott a belga WRC-futam, a dobogó alsó fokára pedig Kalle Rovanpera állhatott fel, Sebastien Ogier csak ötödik lett.

Már csak a dobogós helyek sorsa volt kérdés az idén először WRC-futamnak számító Ypres Rali utolsó napján, amelyért a három Toyota feszült egymásnak - Elfyn Evans, Kalle Rovanpera és Sebastien volt a sorrend reggel, amelyet egy kétszáz kilométeres etappal kezdtek a párosok, ennyit kell elautózni a spái F1-es pálya körül tartandó gyorsasági szakaszokra.

A hármas Toyota-belharc már az első gyorson meg is szűnt, Ogier ugyanis hibázott egy kisebbet és defektet kapot, így lemaradt, Rovanpera viszont megnyerte a szakaszt és kőkeményen támadta Evanst. A walesi pilótának nem is volt érdemi ellenszere, az összes vasárnapi szakaszon lassúnak bizonyult a többiekhez képest, nem feküdtek neki ezek a kicsit szuperspeciál-jellegű pályák, míg Rovanpera parádés teljesítménnyel megelőzte és elvitte az abszolút harmadik helyet.

neuville hyundai ypres 2



A második pozícióban Craig Breen beugróként minden elvárást teljesített a Hyundainál, szombaton már rászóltak, hogy ne siessen, mert csapattársát, a hazai pályán versenyző Thierry Neuville-t úgysem szabad megelőznie, így az ír pilóta nagyon óvatosan gurult végig ezen a napon - igaz, a csökkent koncentráció miatt egyszer így is magára ijesztett. Breen végül bejött másodiknak, Észtország után ismét dobogóra állhatott és hozta a csapat kettős győzelmét.

A futamot ugyanis Neuville végül magabiztosan nyerte, Breenen kívül senki nem tudta érdemben megközelíteni ezen a hétvégén, így idei első sikerét ünnepelhette - ennek és a power stage-pontoknak köszönhetően utolérte a tabella második helyén Evanst, de az abszolút ötödik és a power stage második helyén záró Ogier előnye még így is tetemes a bajnokságban. Az utolsó szakaszt és az ezért járó öt plusz pontot egyébként elvitte a szombati defekt miatt csak az abszolút hatodik helyen záró Ott Tanak.

Az Ypres Rali végeredménye:

1. Neuville/Wydaeghe Hyundai
2. Breen/Nagle Hyundai +30,7
3. Rovanpera/Halttunen +43,1
4. Evans/Martin +49,6
5. Ogier/Ingrassia +55,8

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: