DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Ogier és a Toyota a csúcson

Kettős Toyota-győzelem született a Szardínia Ralin, Ogier és Evans messzire leszakították riválisaikat - a címvédő növelte előnyét a tabella élén és megszerezte idei harmadik sikerét.

Nem történt meglepetés a Szardínia Rali utolsó napján: eddigre már eldőltek a pozíciók, csak az volt a kérdés, hogy a túlélőfutamon mindenki beér-e, akivel eddig nem történt baj (ez összesen négy WRC-t jelentett), illetve hogy hogyan alakulnak a power stage-pontok. Nos, az első kérdésre "igen" volt a válasz, a másodikra pedig az, hogy a Hyundaiok erőltették: Thierry Neuville nyerte az egyszer már kieső Ott Tanak és Kalle Rovanpera előtt.

A Toyota sztárkettősét viszont mindez nem érdekelte már, Sebastien Ogier behúzta idei harmadik győzelmét, Elfyn Evans lett a második, ezzel a japán gyártó újabb kettős győzelmet könyvelhetett el, amelynek köszönhetően óriási (49 pontos) előnyre tett szert a bajnokságban. Az egyéni cím a tavalyi év után minden bizonnyal idén is Ogier és Evans között dől el, jelenleg 11 pont Ogier előnye, míg a harmadik Neuville már 29-re, a negyedik Tanak pedig 57-re van a franciától.

A WRC2-ben volt még némi dráma, az egész futam során szerelő, pechsorozattal küzdő Mads Ostberg ugyan ledolgozta egyperces hátrányát, de ma délelőtt kapott egy defektet, amely megint jelentősen visszavetette - az utolsó előtti gyorsaságin ment egy űridőt, ismét megközelítette riválisát, de a power stage-en a futam során másodszor is tönkrement a Citroen fékrendszere, így be kellett érnie a második hellyel. A kategóriát a finn Jari Huttunen nyerte.

Az eredmények itt elérhetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: