Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 25. hétfő
Rali

WRC: Ogier győzelmével indult a szezon

A világbajnoki címvédő parádés hétvégét teljesített és fél perccel győzte le csapattársát, Elfyn Evanst - Thierry Neuville végül elvette a harmadik helyet Kalle Rovanperától.

Négy gyorsasági maradt vasárnapra a Monte-Carlo Raliból, a WRC 2021-es szezonnyitójából és az egész hétvégén a mezőny előtt járó Sebastien Ogier már nem is adta ki a kezéből a győzelmet. A Toyota francia klasszisa megnyerte a napi első szakaszt, méghozzá úgy, hogy azzal gyakorlatilag el is döntötte az első hely kérdését, hiszen csapattársának, Elfyn Evansnek adott további nyolc másodpercet. A kérdés innentől csak az volt, hogy a nehéz körülmények között Ogier végigmegy-e, illetve az, hogy mit tud a plusz pontokat jelentő power stage-en - nos, a címvédő kihozta a maximumot a hétvégéből, meggyőző autózással az utolsó gyorsaságit is behúzta, így 30 pontot gyűjtött.

ogesz_1Evans második helye nem forgott már veszélyben, így ő óvatos volt vasárnap, a power stage-en pedig Ogier-n kívül még a harmadik Toyotát vezető Kalle Rovanpera is megelőzte. A finn fiatal ezzel valamelyest javított a reggeli defektje után, amellyel végül elment a dobogós helye és a csapat hármas győzelme - az új navigátorával most debütáló Thierry Neuville-é lett a bronzérem. A másik Hyundaijal Dani Sordo az ötödik helyen zárt, míg a 2019-es világbajnok Ott Tanak már szombaton kiesett egy dupla defekt miatt és a szabályok miatt nem is indulhatott újra vasárnap. A power stage-en egyébként végül az Ogier-Rovanpera-Evans trió mögött Neuville és Sordo szerzett pontot.

A WRC2 küzdelmét több perces előnnyel húzta be Andreas Mikkelsen, a norvég pilóta Ogier-hez hasonló domináns teljesítménnyel kezdte a szezont.

Az eredmények itt elérhetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?