DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: A visszatérő Loeb vezet Törökországban

A kilencszeres világbajnok január óta nem indult sehol, de két szakasz után most vezeti a Török Ralit - a címvédő Ott Tanak nem kezdett jól, Sebastien Ogier és Thierry Neuville viszont igen.

Két gyorsaságit rendeztek a Török Rali pénteki napján, amelyek közül az első a Hyundaioknak, míg a második inkább a Toyotáknak feküdt. Ami viszont a másodikon erősen jelentkezett, az a megálló por, ami az élen rajtoló Sebastien Ogier-t leszámítva mindenkit zavart, de főleg Ott Tanak és Thierry Neuville panaszkodott rá hevesen.

loebdppi



Az első szakaszt viszont még Neuville nyerte a Monte-Carlo óta először autóba ülő Sebastien Loeb előtt, a kilencszeres világbajnok pedig a második gyorsaságin is csak tizedekkel kapott ki Ogier-től, így összességében átvette a vezetést. Neuville azért a második helyét még tartja, de csak egyetlen tizeddel előzi meg Ogier-t, ők alkotják most a top hármat - Elfyn Evans a negyedik, Kalle Rovanpera pedig az ötödik, de ők mind három másodpercen belül vannak egymáshoz képest.

Némi meglepetésre Teemu Suninen áll jelenleg a hatodik helyen a Forddal, a világbajnoki címvédő Ott Tanak pedig két átlagos eredménnyel egyelőre mindössze a hetedik pozíciót foglalja el - ez a holnapi rajtpozíciója miatt jelent neki gondot, egyébként a hátránya még neki sem nagy, alig 4,8 másodperc a lemaradása Loebhöz képest.

Az eredmények itt megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: