Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 11. kedd
Rali

Teljesen új helyszínen indul újra a WRC-szezon

Észtország bekerült az idei versenynaptárba és rögtön meg is rendezheti a szezont újraindító futamot szeptemberben - alakul a naptár, nyolc futam már biztos, de még továbbiak sincsenek kizárva.

Július elsején sajtótájékoztatón jelentették be, hogy bekerül az idei WRC-versenynaptárba az Észt Rali - a parádés pályákon zajló futamnak tavaly volt már egy kandidáló versenye és mivel a regnáló világbajnok, Ott Tanak miatt Észtországban egyébként is egyre nagyobb az érdeklődés, így jó esélye volt a szintlépésre. Ez elsőre még nem jött össze, nem került be a naptárba, de a koronavírus segített a futamon: mivel több versenyt is le kellett mondani, így megnyílt erre a lehetőség.

wrcMost pedig már hivatalos, hogy a WRC-szezon szeptember 4-6-án, Észtországban folytatódik - eddig három futamot rendeztek meg Monte-Carlóban, Svédországban és utoljára Mexikóban, még márciusban. Több nagy futamtól is búcsúznunk kell erre az évre, de a naptár így is alakul: az már biztos, hogy Észtország után szeptember végén jön Törökország, október közepén Németország, október legvégén pedig az elhalasztott Szardínia Rali, míg a szezonzáró jelen pillanatban úgy fest, hogy Japánban lesz az eredeti, novemer 19-22-ei időpontban.

Azonban itt még nincs vége, a WRC promótere ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat, hogy a tradicionális Ypres Rali Belgiumban idén vb-futam lehessen, ha ez összejön, akkor októberben még egy versennyel sűrűsödik a menetrend - sőt, Horvátország is képben van még, mint teljesen új helyszín.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?