DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Újabb Tanak-siker, közel a vb-cím?

Egyre közelebb van az a pillanat, amikor véget ér a Sebastienek kora a rali-világbajnokságon: Ott Tanak az újabb győzelme után karnyújtásnyira került a vb-címtől.

Újabb nagy lépést tett a 2019-es egyéni világbajnoki cím felé Ott Tanak, miután megnyerte a Wales Ralit, ráadásul a power stage-en megszerezhető öt pluszpontot is behúzta. A Toyota észt versenyzője péntek este állt az élre, amikor a sötétben megelőzte addig vezető csapattársát, Kris Meeke-et, onnantól pedig okosan, hibátlanul autózva beosztotta néhány másodperces előnyét - összesen hét szakaszt nyert meg a huszonkettőből és tíz másodperces fórral az élen zárta a futamot.

A power stage-en fél másodperccel utasította maga mögé Sebastien Ogier-t, aki ezzel azért néhány pontot megmentett a maga számára ha nem is Tanakkal, de Thierry Neuville-lel szemben - a vb két másik nagyágyúja a második helyért csatázott, Neuville pedig szombat délutántól kezdve már Ogier előtt volt és 13 másodperccel megelőzte a franciát. Viszont mivel az utolsó szakaszon Ogier a második, Neuville pedig a negyedik időt autózta, így tulajdonképpen "egálra" hozták a hétvégét - csak éppen Tanak tovább növelte az előnyét velük szemben, két versennyel a szezon vége előtt 28 ponttal vezet Ogier és 41-gyel Neuville előtt.

Az abszolút negyedik Meeke megőrizte, ezzel idei egyik legjobb eredményét szállította, az ötödik pozíciót pedig Elfyn Evansé lett, aki a pénteki defektje után egészen idáig zárkózott, nyert hat szakaszt és már Meeke-et is megközelítette a végén.

Ami a csapatok közötti versenyt illeti: két futammal a vége előtt a Hyundai előnye nyolc pontra apadt a Toyotával szemben, a Citroen és a Ford pedig már nem tud beleszólni ebbe a csatába.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: