DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Minimális a különbség Ogier és Lappi között

Kiválóan sikerült Sebastien Ogier szombatja, így az élre ugrott a Török Rali napi penzumjának teljesítése után - igaz, az előnye szinte mérhetetlen, mindössze két tized Esapekka Lappi előtt.

Ogier szombat délutánja tökéletesen indult, miután reggel után másodszor is megnyerte a nyitószakaszt Yesibeldén, ezzel pedig 2,2 másodpercre olvadt a hátránya Lappival szemben. A következő szakaszon, miután most már 6,9 másodperccel volt gyorsabb Lappinál, Ogier a vezetést is átvette, majd a napzáró Kizlan környéki szakaszon viszont Lappi vágott vissza, ezzel pedig a minimálisnál is minimálisabb, mindössze 0,2 másodperc a finn lemaradása.

Ők ketten egyébként kiemelkednek a mezőnyből, Ogier-t és Lappit ugyanis már több mint egy perces lemaradásban követi Andreas Mikkelsen és Teemu Suninen a harmadik-negyedik helyen.

Dani Sordo hiába volt a Datcán második leggyorsabb, hátránya összetettben még mindig majdnem egy perc a közvetlenül előtte állókhoz képest. Jari-Matti Latvala a nap végére meg tudta előzni a márkatárs Kris Meeke-et, kettejük között nagyságrendileg 15 másodperc a különbség.

A top 10-be még Thierry Neuville, Pontus Tidemand és Kajetan Kajetanowicz férnek be.

A top 10 állása:

Poz. Versenyző Autó Idő/Különbség
1 FRA Sebastien Ogier Citroen 3:20:12.0
2 FIN Esapekka Lappi Citroen +0.2
3 NOR Andreas Mikkelsen Hyundai +1:17.1
4 FIN Teemu Suninen Ford +1:26.9
5 ESP Dani Sordo Hyundai +2:24.7
6 FIN Jari-Matti Latvala Toyota +3:14.4
7 GBR Kris Meeke Toyota +3:29.5
8 BEL Thierry Neuville Hyundai +4:38.2
9 SWE Pontus Tidemand Ford +6:55.8
10
POL Kajetan Kajetanowicz
Skoda +12:52.5
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: