DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

WRC: Tanak verhetetlen, 22 ponttal vezet

Az utóbbi négy futamból harmadszor nyert a Toyota észt klasszisa, amellyel tovább növelte előnyét a pontversenyben - Ogier és Neuville sem futott jó hétvégét, ők nagyon közel vannak egymáshoz.

Nem volt ellenfele a Finn Rali utolsó napján Ott Tanaknak, a szombaton a többiekre döntő ütést mérő észt toyotás különösebb gond nélkül, magabiztosan őrizte meg előnyét – ráadásul az utolsó, plusz pontokért zajló szakaszt is megnyerte, így maximális pontszámmal távozhat Finnországból. Tanak az utóbbi négy versenyből harmadszor győzött, legutóbb pedig a Yaris technikai hibája miatt csúszott le erről, az elmúlt hónapokban kétség sem férhet hozzá, hogy ki a WRC leggyorsabb pilótája – a bajnokságban így már 22 ponttal vezet Sebastian Ogier előtt.

tanak win



A második helyet a Citroen finn versenyzője, Esapekka Lappi húzta be, aki nem hibázott és megtartotta előnyét a másik Toyota, Jari-Matti Latvala előtt, mögöttük pedig Thierry Neuville mentett meg valamit a számára sokáig rosszul alakuló hétvégéből: csapattársa, Craig Breen végül egy büntetéssel “becsúszott” mögé, így hatodikként zárt, egy hellyel Ogier mögött, a power stage-en viszont második időt futott (Ogier negyediket), így plusz pontokat szerzett. A két nagyágyú előtt negyedikként egyébként Andreas Mikkelsen zárt.

A futam végeredménye ezen a linken megtekinthető!

A bajnokság állása:

1. Tanak 180 pont

2. Ogier 158 pont

3. Neuville 155 pont

4. Evans 78 pont

5. Mikkelsen 71 pont

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: