DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Döbbenetes csata a Finn Rali első napján

Nemcsak az iszonyatos tempó, de a hihetetlen szoros eredmény miatt is öldöklő küzdelem zajlott a finn WRC-futam pénteki napján - négyen is néhány másodpercen belül vannak jelenleg az élen.

Mondhatjuk, hogy nem sokat hagyott bent a pályán a Finn Rali első napján a futam első néhány helyzettje: érvényesült a "jobb láb a gázon, bal láb a jobbon" elv és mindenki fogát összeszorítva repült át a hatalmas ugratókon. Egyelőre pedig az élmezőnyben a hibák is elmaradtak, ennek köszönhetően négyen szinte egálról várhatják a folytatást.

A győzelemért alapvetően a három Toyota áll harcban, melyek közül a pontversenyt vezető Ott Tanak valamelyst takarította a pályát, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke pedig egy-két másodpercen eldobott egy-egy lassú defekt miatt - közéjük a csalódást keltő szezont produkáló citroenes Esapekka Lappi fér be eddig, aki tökéletesen tartja a Yaris WRC-k tempóját. Jelenleg Latvala-Meeke-Lappi-Tanak a sorrend, de az, hogy tizenegy gyorsasági után mind a négyen három másodpercen belül vannak, az valami egészen elképesztő...

wrc_1



Tulajdonképpen az ötödik-hatodik-hetedik helyezett is nagyon közel van az elsőhöz az időeredményt tekintve, hiszen a Hyundaijal visszatérő Craig Breen, csapattársa, Andreas Mikkelsen, illetve a vb-címvédő Sebastien Ogier is pokoli gyors, ők egymáshoz képest vannak két, Latvalához képest pedig húsz másodpercen belül - Breen volt ennél gyorsabb is, a nap végére azért összeszedte ezt a minimális hátrányt.

Akinek csalódás eddig ez a futam, az Thierry Neuville, a belga pilóta az itinerével és a beállításokkal sem volt megelégedve az első körben, saját maga sem volt hibátlan, így már fél perc feletti hátrányban van a nyolcadik pozícióban, innen próbál meg valamit kitalálni szombaton és vasárnap. Szintén gyengélkedik Teemu Suninen, aki egész nap magát ostorozta a gyenge tempója miatt, maga sem érti, hogy hazai pályán mitől ilyen lassú...

Elképesztő csata zajlik tehát, érdemes lesz követni a futamot a folytatásban is - az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: