DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Tanak megint nyert és megelőzte Ogier-t

A vasárnapi négy gyorsasági nem hozott jelentős változást, Ott Tanak nem hibázott és sorozatban harmadik futamgyőzelmét is behúzta a brutális pályákon zajló Török Ralin.

Nem forgott veszélyben a Toyota kettős sikere vasárnap, sem Ott Tanak, sem az üldöző Jari-Matti Latvala nem vállalt túl nagy kockázatot, de húzós tempóban autózott, ez pedig elég volt arra, hogy gond nélkül behozzák a két Yaris WRC-t az első két helyen. Tanak így Finnország és Németország után sorozatban harmadszor is nyerni tudott, ennek köszönhetően abszolút nyílttá tette a bajnoki küzdelmet.

A dobogó harmadik fokára Hayden Paddon állhatott fel, Teemu Suninen legjobb fordosként bejött negyediknek, míg a futamot egy ideig vezető Andreas Mikkelsen a tegnapi technikai gondok után az ötödik pozíciót szerezte meg.

A két világbajnoki esélyes, Thierry Neuville és Sebastien Ogier is szuperralival állt vissza ma, mindkettejük célja a power stage megnyerése volt, ez pedig végül 1,7 másodperces különbséggel a belgának sikerült – saját bevallása szerint győzelmet érdemelt volna, mert ő volt a leggyorsabb ezen a hétvégén, de most ezzel az öt ponttal kellett beérnie. Ogier is öt pontot gyűjtött végül, mert a power stage második helye mellé csapatutasításnak köszönhetően odaért az abszolút tizedik pozícióba is, miután Elfyn Evans a másik Fiesta WRC-vel szándékosan korábban hajtott be egy időellenőrzőbe, amiért éppen annyi büntetést kapott, hogy Ogier mögé csússzon vissza.

Így három futammal a vége előtt iszonyatosan szoros a harc: Neuville továbbra is vezet, sőt, jelentősen nem is csökkent az előnye, viszont már nem Ogier a második, hanem Tanak – a belgának 177 pontja van, az észtnek 164, a francia címvédőnek pedig jelenleg 154.

A Török Rali eredményei ide kattintva megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: