DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

WRC: Aszfalton is Tanak az úr

A Toyota észt pilótája a hét szakaszból hatot megnyert pénteken, de így is kevés az előnye Sebastien Ogier-vel szemben - Thierry Neuville a harmadik helyről várhatja a folytatást.

Aszfaltversenyhez "illő" szoros küzdelmet hozott a Német Rali első napja, iszonyatosan kis különbségek döntenek az első helyeken. Egyelőre a Finnországban és a mostani bemelegítéseken is leggyorsabb Ott Tanak a mérce, a Toyota észt pilótája az eddigi hét gyorsasági szakaszból hatot is megnyert, igaz, ennek ellenére összesen 12,3 másodperccel vezet.

Őt a "maradék" egy szakaszt behúzó Sebastien Ogier követi, a francia pilóta az utóbbi futamokhoz képest abszolút versenyképes eddig, nem hibázott és jelenleg a Ford is kellően gyors, amit bizonyít az is, hogy Elfyn Evans ott van a negyedik helyen - a dobogó alsó fokát az első nap végén a listavezető Thierry Neuville foglalja el, de ő már közel fél perccel el van maradva Tanaktól.

tanak_1



A mezőny elejében ott van még Jari-Matti Latvala, a hatodik-hetedik Daniel Sordo és Esapekka Lappi között pedig egyelőre alig egyetlen tizedmásodperc dönt - a különbségek tehát borzasztóan kicsik, egy defekt, vagy akár egy megforgás is jelentős lemaradást eredményezhet. Kisebb-nagyobb hibákat egyébként többen is elkövettek, Neuville érintőre vett egy lassítót, Andreas Mikkelsen szenved a féktávokkal és az orrát toló autóval, illetve a felhordásokra is sokan panaszkodtak.

Tanak egyébként érdekes módon egyáltalán nem elégedett és még saját magát is meglepte azzal, hogy rendszeresen ott tudott lenni az élen, Ogier szerint pedig a Toyota annyira erős, hogy már-már lehetetlen lépést tartani korábbi csapattársával.

Az R5-ös mezőnyt jelenleg Jan Kopeczky vezeti, de ott is nagyon sűrű az eleje, bármi történhez még. Szombaton további nyolc, majd vasárnap még három szakasz vár a résztvevőkre.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: