DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Tanak nyert, Ogier-t segítették Finnországban

A Toyota észt pilótájának nem volt ellenfele ezen a hétvégén, a világbajnoknak a csapattársaira is szüksége volt az ötödik helyhez, de hátránya így is 21 pont Thierry Neuville-hez képest.

Nem történt meglepetés a legendás WRC-futam harmadik napján, Ott Tanak ezen a hétvégén egy lépéssel a többiek előtt járt - bő félperces előnnyel húzta be a győzelmet, ráadásul a power stage-et is megnyerte, így a maximális pontszámot zsebelte be. A második helyért nagyot harcolt a gumikopással küzdő Mads Ostberg és a másik Toyotával Jari-Matti Latvala, de a norvég végül némi meglepetésre megőrizte pozícióját és kivédekezte a finn támadását, bár gyakorlatilag a szombati nap közepétől folyamatos nyomás alatt versenyzett.

toyota



Esapekka Lappi már a vasárnapi első gyorsaságin eldobta a harmadik Yaris WRC-t, így a győzelem és a kettős dobogó ellenére mégsem lehet 100%-ig elégedett a Toyota, míg az M-Sportnál Sebastien Ogier-nek minden segítségre szüksége volt, hogy legalább az ötödik helyet megszerezze. Elfyn Evans lassított még korábban, hogy előnybe hozza a franciát, majd a futam végén az eggyel előtte álló Teemu Suninen szedett össze direkt húsz másodperc büntetést, ezzel helyet cseréltek, Ogier lett az ötödik, Suninen a hatodik.

A pontversenyt vezető Thierry Neuville-nek ilyesmire esélye sem volt, Hayden Paddon negyedikként zárt és nagyon messze volt tőle, Andreas Mikkelsen pedig a pénteki hibája miatt gyakorlatilag behozhatatlan hátrányt hozott össze. A belga ennek ellenére "túlélte" a futamot és bár csak kilencedik lett, a power stage-en szerzett pluszpontokat, sőt, mivel Ogier finoman szólva sem tudta kihasználni riválisa gyengélkedését, továbbra is 21 pont köztük a különbség a Hyundai-pilóta javára.

A végeredmény ezen a linken megtekinthető!

tabella

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: