DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

WRC: Ogier és Neuville fej-fej mellett

Alig négy másodperc a különbség a két pilóta között a Szardínia Rali utolsó napját megelőzően - óriási harc várható a hátralévő gyorsaságikon.

A pénteki Ogier-előny jelentősen lecsökkent szombaton, a világbajnok egyszer lefulladt a rajtban és egyébként sem kockáztatott sokat, így egészen kettő másodpercig olvadt a francia fórja legnagyobb riválisa, Thierry Neuville előtt - mielőtt azonban fordíthatott volna a belga, Ogier visszavágott és délután stabilizálni tudta magát, igaz, az előnyét már nem volt lehetősége visszaépíteni.

Így a vasárnapi négy szakasz előtt összesen 3,9 másodperc a távolság a két szupersztár között, hátra van még két 14 kilométeres és két hét kilométeres gyorsasági, ezeken dől majd el az első hely sorsa - aminek komoly tétje van, tekintve hogy ez a két versenyző küzd egymással a bajnoki tabella élén is és Neuville már 19 ponttal vezet.

A harmadik helyért továbbra is a két Toyota, Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi csatázik, most éppen Latvala áll jobban öt másodperccel, az ötödik helyért pedig Hayden Paddon és Mads Ostberg küzd, köztük alig két másodperc a távolság. Craig Breen az egyetlen "leszakadt" WRC-s a Citroennel, az abszolút nyolcadik helyen már a WRC2 mezőnyét vezető Jan Kopeczky következik az R5-ös Skodával.

Latvalának egyébként adódott némi motorproblémája, de ez nem bizonyult komolynak (csak a szakasz végi interjút "csalta el"), míg Paddon esetében azt érdemes kiemelni, hogy eggyel kevesebb pótkereket vitt magával, hogy súlyt spóroljon. 

Az eredmények itt megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: