DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Svéd Rali: Neuville nyert, Ogier váratlant húzott

Vasárnap sem hibázott, így összességében magabiztos győzelmet aratott Svédországban Thierry Neuville - közben a világbajnok Sebastien Ogier sikeresen taktikázott az utolsó gyorsaságin.

Az óriási hó és az elsőként rajtoló takarító szerepe miatt gyakorlatilag esélytelen volt a Svéd Ralin a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier, de a francia fordos így is megmentett néhány extra pontot az utolsó gyorsaságin. A power stage-ről szándékosan elkésett öt perccel, amely miatt ugyan kapott ötven másodperc büntetést, de jóval tisztább pályán autózhatott, így szerzett egy második helyet, amellyel négy plusz pontot gyűjtött - a tizedik helyért járó egy pontot feladta, de szerzett helyette négyet, működött a váratlan stratégia.

svédrali



Mindez persze nem zavarta meg Thierry Neuville-t, aki nem hibázott és magabiztos autózással, gyakorlatilag végig vezetve nyerte meg a futamot, ezzel javította a Montén elkövetett hibáját és vezérletével a Hyundai is kozmetikázott - főleg, hogy Andreas Mikkelsen a harmadik, Hayden Paddon pedig az ötödik helyen ért célba. Karrierje legjobb eredményét szállította a citroenes Craig Breen, aki vasárnap már nem kockáztatott és megőrizte a második pozícióját, a Toyota fiatalja, Esapekka Lappi pedig az utolsó szakaszon zárkózott fel negyediknek - ráadásul ő nyerte a power stage-et, ezzel öt plusz pontot is bezsebelt.

A WRC2 kategóriában némi meglepetésre a japán Takamoto Katsuta győzött, megelőzve a kategória világbajnokát, a hazai pályán versenyző Pontus Tidemandot.

A Svéd Rali végeredménye:

1. Neuville - Gilsoul, Hyundai, 2:52:13,1

2. Breen - Martin, Citroen, +19,8

3. Mikkelsen - Jaeger, Hyundai, +28,3

4. Lappi - Ferm, Toyota, +45,8

5. Paddon - Marshall, Hyundai, +54,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: