DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Svéd Rali: Hyundai-uralom és Ford-betli

Az első három helyen a három Hyundai áll, majd jönnek a Citroenek és a Toyoták, mindenki lemaradt, aki a Montén elöl volt - Ogier még a legjobb tízbe sem fér be és közel három perc a hátránya.

Nagyon nagy hátrányt szedett össze a Svéd Rali első napján az, aki Monte-Carlóban az élmezőnyt alkotta, mert a laza, mély hóban jóval lassabban tudott csak haladni, mint az, aki később rajtolt - Sebastien Ogier, Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke is lemaradt, sőt, a világbajnok jelenleg a legjobb tízbe sem fér be, már közel három perc a hátránya.

Ez gyakorlatilag el is döntötte, hogy a győzelemért a Hyundai és némi meglepetésre a Citroen mehet, de előbbi egyelőre mindenképpen jobban áll - Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen egymással csatázik az első helyért, de a nap utolsó gyorsaságiját megnyerő Hayden Paddon is ott van a közelben, felpakaszkodott a harmadik pozícióba.

Őket követi Craig Breen és Mads Ostberg a Citroen második és harmadik számú autójával, majd jön a harmadik számú Forddal Teemu Suninen, aztán a Toyota harmadik embere, Esapekka Lappi - ez is jelzi, hogy az volt előnyben, aki a Montén valamilyen okból gyengén (vagy éppen sehogy sem) szerepelt. 

Az első helyért és a dobogóért viszont nagy küzdelem várható, Neuville és Mikkelsen között szűk öt másodperc a különbség, de Paddon, Breen és Ostberg is tizenötön belül van - köztük bármi történhet még, ráadásul a folytatásban másképp alakulhatnak a pályatakarítás miatti erőviszonyok is. 

A Svéd Rali állása az első nap után:

1. Neuville - Gilsoul, Hyundai, 1:16:13,1
2. Mikkelsen - Jaeger, Hyundai, +4,9
3. Paddon - Marshall, Hyundai, +12,1
4. Breen - Martin, Citroen, +12,6
5. Ostberg - Eriksen, Citroen, +13,2
6. Suninen - Markkula, Ford, +29,6
7. Lappi - Ferm, Toyota, +38,5
8. Latvala - Anttila, Toyota, +1:06,2
9. Tanak - Jarveoja, Toyota, +1:29,0
10. Meeke - Nagle, Citroen, +1:43,6
11. Evans - Barritt, Ford, +2:41, 3
12. Ogier - Ingrassia, Ford, +2:48,8

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: