DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Van, ami nem változik: Ogier behúzta a Montét

A Toyota is maximálisan elégedett lehet a WRC-szezonnyitóval, a Hyundai viszont csalódást keltő eredményt hozott - a világbajnok Ogier ugyanakkor nem talált legyőzőre Monte-Carlóban.

Ugyan szombat este még úgy tűnt, hogy van esélye a győzelemre Ott Tanaknak a Monte-Carlo Ralin, a Toyota észt pilótája azonban már a vasárnapi első szakaszon nyilvánvalóvá tette, hogy egy biztos második hely többet ér számára, mint az extra kockázat az esetleges győzelemért. Sebastien Ogier sikere így nem forgott veszélyben, a világbajnoki címvédő az első gyorsaságitól kezdve az élen állt és végül ő indította győzelemmel a 2018-as évet.

ogierarc



Tanak persze így is elégedett lehet, hiszen egy második hellyel mutatkozott be új csapatában, rögtön legyőzte a dobogó alsó fokát megszerző Jari-Matti Latvalát és hozzásegítette a Toyotát ahhoz, hogy extra hétvégével nyissa az évet - Tanak és Latvala mögött kis híján Esapekka Lappi lett a negyedik, de a finn pilóta az utolsó gyorsaságin hibázott, így több helyet is visszacsúszott.

A power stage egyébként is átrendezte a végeredményt, Neuville egy másodperccel előzte meg a legvégén a technikai gondokkal bajlódó Evanst, a hibázó Lappit pedig mindketten, plusz Meeke is lenyomta, így Neuville nagyot mentett, Evansnek nem került sokba a Ford gondja, Meeke pedig szép csendben zárkózott fel negyediknek. "Rémálom" - így kommentálta hétvégéjét a brit citroenes, de összességében rendkívül értékes negyedik helyet szerzett, főleg úgy, hogy megnyerte a power stage-et Neuville és Mikkelsen előtt.

A Hyundai a nagy várakozásokkal ellentétben komoly kudarccal indította a szezont, Dani Sordo saját hibájából, Andreas Mikkelsen technikai gond miatt nem szerzett pontot az abszolútban, Thierry Neuville pedig rögtön az első szakaszon bő négy perc hátrányt szedett össze, amely után a megszerzett ötödik hely abszolút extra teljesítmények számít.

A mezőny legközelebb február 15-18-án, a Svéd Ralin áll rajthoz.

A Monte-Carlo Rali végeredménye:

1. Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 4:18:55,5

2. Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota +58,3

3. Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota +1:52,0

4. Kris Meeke, P.Nagle Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen +4:43,1

5. Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 4:53,8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: