DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Sainz jr. vezetni fog a Monte-Carlo Ralin

Hangsúlyozni kell, hogy nem a Dakar-győztes tér vissza a WRC-be: fia, a Renault F1-es pilótája kóstol bele a ralizásba havas felületen, a vb-mezőny előfutójaként.

Hétvégén kezdetét veszi a rali-világbajnokság szezonja a január végi monte-carlói évadnyitóval, melyen a Formula-1-ben szereplő Carlos Sainz is részt vesz. Sainz, aki tapasztalatlan ebben a szakágban – annak ellenére, hogy apja kétszeres ralivilágbajnok–, nem versenyezni fog, hanem VIP-autóval teljesít egy szakaszt, közölte hétfőn a Renault.

A 23 éves spanyol a vasárnapi 17. gyorsaságit vezeti le a mezőny előtt egy Renault Megane R.S. volánja mögött előfutóként – ez a rali utolsó szakasza, a powerstage, melynek megnyeréséért öt pluszpontot is osztanak.



„Alig várom, hogy először tapasztaljam meg a Monte-Carlo Ralit” – kommentálta a hírt Sainz. „Igazi érzelmi bomba lesz ilyen legendás eseményen részt venni a Renault Megane R.S.-sel, melyet hóra szánt szeges gumikkal szerelnek fel, hogy teljesebb érzést kaphassak a raliról az ilyen jellegű pályákon.”

„Édesapámmal sokat gyakoroltam, mivel otthon, vidéken van egy raliautónk. Azzal sokszor jártam már murván, és elég jól fejlődök. Apától sokat hallottam erről a versenyről, hogy mennyire nehezek a szakaszok, és hogy az időjárás pillanatok alatt meg tud változni. Egyszer havazik, aztán esni vagy fényesen sütni kezd, a hegyi hágókban és hajtűkben pedig acélból levő idegekre van szükség.

Sainz apja, az idősebb Carlos Sainz három alkalommal (1991, 1995, 1998) is megnyerte a Monte-Carlo Ralit, szombaton pedig 55 évesen második győzelmét szerezte a Dakaron. Szembetűnő az egybeesés, hogy fia épp most tűnik fel egy raliversenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: