DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Új futamgyőztes Finnországban!

Esapekka Lappi pályafutása első abszolút sikerét jegyezte, a második helyről pedig összesen három tizedmásodperc döntött - remek futamot zárt a WRC mezőnye a finn pályákon.

Nem történt meglepetés a Finn Rali utolsó napján, legalábbis ami az első helyet illeti: a fiatal Esapekka Lappi pályafutása negyedik WRC-vel teljesített futamán felért a csúcsra és megszerezte első győzelmét. A 26 éves pilóta ma már nyugodtan autózhatott, előnye bőven elegendő volt ahhoz, hogy ne érhesse utol más, igaz, ilyen kevés tapasztalattal az sem jelentett kis feladatot, hogy a tét mellett hiba nélkül teljesítse a szakaszokat - ezt megoldotta, így boldogan pezsgőzhetett a célban.

lappi-finnország-2017



A második helyért viszont tizedekre menő csata zajlott a másik Toyota, Juho Hanninen, valamint a fordos Elfyn Evans között, amelyet végül az utolsó gyorsasági döntött el: itt Evans 1,2 másodpercet vert riválisára, így végül három tizeddel (!) megelőzte és begyűjtötte a második helyet. Evans óriásit hajtott ezért az ezüstéremért, ráadásul a power stage-en is második lett, amellyel további pluszpontokat szerzett.

Hanninen így maradt harmadik és bár a napot még Teemu Suninen kezdte a második helyen, egy megforgás miatt be kellett érnie a negyedik pozícióval. A sztárok közül Thierry Neuville teljesített a legjobban, de ő is csak a hatodik helyet tudta elcsípni, Tanak hetedik, Meeke nyolcadik, Sordo kilencedik lett - Sebastien Ogier nem állt már vissza a futamba pénteki hibáját követően, Latvala pedig a power stage-en vigasztalódhatott két megszerzett ponttal.

A Finn Rali végeredménye:

1. Esapekka Lappi          Toyota Yaris WRC          2:29:26,9 

2. Elfyn Evans                 Ford Fiesta WRC           +36,0

3. Juho Hanninen            Toyota Yaris WRC         +36,3

4. Teemu Suninen          Ford Fiesta WRC           +1:01,5

5. Craig Breen                  Citroen C3 WRC           +1:22,6

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: