DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Újítások jöhetnek a WRC-közvetítésekben

Jelentősen kibővülhetnek a rali-világbajnokság közvetítései 2017-ben - élő adások, háttérelemzések, plusz információk jöhetnek akár már a következő szezonban.

Még mindig nincs vége a rali-világbajnoksággal kapcsolatos változásoknak, hiszen azok után, hogy 2017-ben új szabályok szerint épített autókkal, két visszatérő gyártóval folyik majd a küzdelem, a közvetítések is jelentősen javulhatnak. A sportág népszerűsége jelentősen nőtt 2016-ban, Japánban például 127%-kal - a WRC promótere éppen ezzel érvel.

wrc-ogier-vw-racc



A héten ugyanis Monacóban tárgyal az online közvetítések jövőjéről, a tervezet pedig már 2017-ben életbe léphet. Ennek főbb pontjai között szerepel, hogy rendszeres és gyakori élő közvetítéseket sugározhassanak a szolgáltatók, több új program kerülhet bevezetésre, nézhetjük a pódiumceremóniát is. 

Szintén komoly újítás lenne, hogy rendszeres háttérelemzéseket kaphatnánk versenyzők, szakértők magyarázataival, több betekintést engednének a kulisszák mögé, illetve a JWRC, valamint a WRC2 kategóriáról is jóval több információ válna elérhetővé.

A WRC képviselői szerint már most érezhetően nagy figyelem övezi a 2017-es autók, de az egyébként is növekvő népszerűség is segíti az ügyet. A Sportelnél (sportmédiumok vezetőit összegyűjtő kongresszus) folynak a megbeszélések, de az már biztos, hogy Japánban, Csehországban és Oroszországban is új megállapodás született - mindhárom országban bővítik a közvetítéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: