DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Megvannak a Citroen pilótái 2017-re

Eldőlt, hogy kik vezethetik majd a következő szezonban debütáló C3 WRC-t - a francia gyártó ezzel tér vissza a rali-világbajnokság küzdelmeibe és ezzel törné meg a VW egyeduralmát.

A sikerekkel kikövezett WTCC-s időszak után 2017-ben ismét teljes mellszélességgel a rali-világbajnokságra koncentrál a Citroen - a WRC-ben is új időszámítás kezdődik, hiszen a jövő évi autókat már új szabályok szerint kell építeni. Ebbe tér vissza a francia gyártó a C3 WRC-vel, a cél pedig természetesen az, hogy megtörjék a Volkswagen negyedik éve tartó uralmát és visszatérjenek a korábbi időszakhoz, amikor Sebastien Loebbel sorozatban kilenc egyéni világbajnoki címet nyertek...

c3wrc-citroen-wrc



A csapat most bejelentette a következő évi pilótáit is, bár ebben nagy meglepetés nincs: Kris Meeke mellett Craig Breen és Stephane Lefebvre kap majd lehetőséget. Meeke egyértelműen az elsőszámú pilóta, ő minden futamon indul, a két fiatal pedig váltja egymást a második számú autóban. A terv szerint májustól már egy harmadik autó is rendszeresen részt vesz a versenyeken (így Breen és Lefebvre is indulhat), míg egy negyedik Citroennel Khalid Al-Qassimi fog néhány futamon rajthoz állni.

"Több opciónk is volt a következő évet illetően. Két fiatalt választottunk Kris mellé, azt hiszem senki nem vádolhat azzal, hogy a könnyű út mellett döntöttünk" - mondta Yves Matton csapatfőnök. "Hiszünk a Craig Breenben és Stephane Lefebvre-ben meglévő potenciálban, megvan a tehetségük, a motivációjuk és a munkamoráljuk is ahhoz, hogy futamokat nyerjenek. Azt is el kell mondanom, hogy büszke vagyok arra, hogy ezt a két fiatalt, akik már évek óta a PSA-hoz tartoznak, el tudtuk juttatni a legmagasabb szintre."

"A szezon elején nem lesz választásunk, cserélgetnünk kell őket a második C3 WRC-ben, de amint lehet, mindhárman egyszerre fognak rajthoz állni" - tette hozzá Matton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: