DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Parádés teljesítménnyel nyerte első WRC-futamát Paddon

Az Argenin Rali első helyére hozta be a Hyundai i20 WRC-t az új-zélandi Hayden Paddon, méghozzá egy parádés utolsó szakaszt futva - így pályafutása első győzelmét aratta.

Parádés végjátékot hozott az Argentin Rali azok után, hogy Jari-Matti Latvala szombaton összetörte a Volkswagen Polo WRC-t és az első helyről kiállni kényszerült. A vezetést Hayden Paddon vette át a Hyundai-jal, de a címvédő Sebastian Ogier megkezdte a hajrát és a vasárnapi második szakaszon szűk húsz másodpercet vert riválisára, ezzel 2,6-re megközelítette. Az utolsó gyorsaságin azonban mindent egy lapra tett fel Paddon, aki ezúttal nem érte be a második pozícióval és több mint tíz másodperccel gyorsabb volt mindenki másnál - így pályafutása első abszolút győzelmét ünnepelhette, ráadásul a Power Stage-ért járó pluszpontokat is bezsebelte.

Paddon



Ogier maradt a második, de így is növelte előnyét a pontversenyben, a dobogó harmadik fokára pedig Andreas Mikkelsen állhatott fel a másik Polo WRC-vel. A másik két Hyundai 4. és 6. helyen ért célba, Dani Sordo végig pontosan és jól vezetett, Thierry Neuville pedig az első napon összeszedett komoly hátrányát próbálta ledolgozni és a lehetőségeiből ki is hozta a maximumot. Közéjük ékelődött be a végig nagyon óvatos Mads Ostberg a Forddal, míg a hetedik pozícióban a helyi Marcos Ligato zárt egy Citroen DS3 WRC-vel.

A következő futamot május 19-e és 22-e között, Portugáliában rendezik majd.

Az Argentin Rali végeredménye:

1

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC '16

3:40:52,9

2

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+14,3

3

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+1:05,2

4

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+1:17,1

5

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+4:56,7

6

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+9:29,5

7

Marcos Ligato

Citroen DS3 WRC

+9:39,2

8

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+10:16,0

9

Henning Solberg

Ford Fiesta RS WRC

+10:48,5

10

Nicolás Fuchs

Skoda Fabia R5

+24:42,8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: