DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

ERC: Puskádi a top10-ben, Ranga kategória-2.

Véget a rali Európa-bajnokság idei első futama a Kanári-szigeteken: az első helyért óriási csata dúlt, a magyarok közül pedig Puskádi Jánosék és Ranga Péterék is jó eredménnyel zárták a viadalt.

A világbajnokság második helyén álló Mads Ostberg is indult a futamon, ám az első napon hibázott, így megnyílt a lehetőség a címvédő Kajetanowicz és Lukyanuk előtt. A szombati napot elsőként záró Kajetanowicz azonban ma  hibázott, rosszul voltak beállítva a  guminyomások a Fordon, így egy percet veszített - a győzelem Lukyanuk ölébe hullt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az abszolút értékelést a helyi menő Enrique Cruz nyerte egy Porschéval, de ő nem számít bele az ERC értékelésébe.

A magyar párosok vegyes eredménnyel zárták a futamot. A Puskádi János-Gódor Barnabás duó az ERC-értékelés nyolcadik helyén végzett a Skoda Fabia R5-össel, végig stabilan autóztak, ez pedig meghozta az eredményt. Botka Dávidék tegnap végig műszaki hibával küzdöttek, majd ma reggel ismét technikai gondjuk akadt, de ezt sikerült elhárítani, így végül célba értek - délután 7-8. időket futottak, de a pontszerzésre már nem volt esélyük.

Ranga



Az ERC2 értékelés második helyén zárta a versenyt Ranga Péter és Bán Viktor, akik hatalmas küzdelemben, az utolsó gyorsaságin előzték meg az olasz Scattolon-Zanini párost, így számukra remekül indult az idény. A kategória utolsó, ötödik helyén fejezte be a futamot ifj. Érdi Tibor és Patkó Gergely, ők egy perccel maradtak el az előttük végző Juan Carlos Alonsótól. Ranga karrierje első ERC-dobogós helyezését érte el.

Az ERC3-as kategóriában a második helyen zárt Bessenyey Zoltán és Berendi Dávid az R3-as Renault-val, miután az utolsó szakaszokon is megőrizték nyúlfarknyi előnyüket (végül 4,3 másodperc) török ellenfelükkel szemben. Várkonyi Szabolcs és Csányi Botond a kategória 7. helyén fejezte be a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: