DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Mexikó Rali: Latvala a győzelem kapujában

A finn Jari-Matti Latvala előnye bő másfél perc Sebastien Ogier előtt, vasárnap pedig már csak két gyorsasági vár a mezőnyre - Thierry Neuville másodszor is összetörte a Hyundai-t.

Az első két futam nullázása után Mexikóban verhetetlennek tűnik Jari-Matti Latvala: a Volkswagen finn pilótája minden "rendes" (tehát nem szuperspeciál) gyorsaságit megnyert eddig a verseny során. Kedvező rajtpozícióját kihasználva folyamatosan növelte előnyét, míg csapattársa, a világbajnok Sebastien Ogier a takarító szerepkörrel szenvedve nem tudta vele tartani a lépést - Ogier ennek ellenére ott van a második helyen. A harmadik Polo WRC már nincs versenyben, Andreas Mikkelsen hibázott és kiesett, igaz, vasárnap visszaállhat még és a Power Stage-en pontokat szerezhet.

Latvala_2



Sorozatban harmadik dobogóját szerezheti meg a Hyundai, hiszen a spanyol Dani Sordo senkitől nem zavartatva áll a harmadik helyen, főleg Mikkelsen kiesése után - bár voltak technikai problémái (melegedett a motor), szombaton is nyert egy szuperspeciált és most már csak ő veszítheti el a dobogós helyet. Hayden Paddon első napi hibája után jelenleg ötödik a másik i20 WRC-vel, Thierry Neuville viszont nem igazán találta a ritmust: a pénteki hibája és kiesése után szombaton visszállt, futott egy második időt, majd ismét összetörte az autót, ezúttal súlyosabban. A pilótát és navigátorát is kórházba szállították ellenőrzésre, de nem esett komolyabb bajuk. 

Mads Ostberg ismét az állandóságot jelenti a Ford számára,  hiszen a korábbi gyengélkedése ellenére tulajdonképpen hiba nélkül teljesítette a futam eddigi részét és bár egy korai rajt miatt kapott tíz másodperc büntetést, így is magabiztosan őrzi negyedik helyét - csapattársa, Eric Camilli a pénteki defekt után szombaton összetörte a Fiestát, de vasárnap még visszaállhat a versenybe. 

A WRC2 mezőnyét továbbra is a finn Teemu Suninen vezeti az R5-ös Skoda Fabiával.

Vasárnap már csak két gyorsasági vár a mezőnyre, de ebből az első egészen brutális, 80 km-es (!) pálya - aki ezt "túléli", annak egy szűk 17 km-es Power Stage-dzsel zárul a Mexikó Rali.

Az állás a szombati nap után:

1

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

3h27m22.8s

2

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

1m35.7s

3

Dani Sordo

Hyundai Motorsport

Hyundai

2m40.4s

4

Mads Ostberg

M-Sport World Rally Team

Ford

4m48.8s

5

Hayden Paddon

Hyundai Motorsport N

Hyundai

5m42.1s

6

Ott Tanak

DMACK World Rally Team

Ford

7m50.5s

7

Martin Prokop

Jipocar Czech National Team

Ford

9m23.5s

8

Lorenzo Bertelli

FWRT s.r.l.

Ford

10m19.5s

9

Teemu Suninen

TGS Worldwide Ou

Skoda

12m33.7s

10

Valery Gorban

 

Mini

27m49.2s

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: