DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

A világbajnok szerint törölni kell a Svéd Ralit

A háromszoros világbajnok, egyben címvédő Sebastien Ogier szerint törölni kellene a hétvégi Svéd Ralit - úgy véli, hogy lehetetlen versenyezni ilyen körülmények között.

A Svéd Ralival kapcsolatban szinte naponta változik az álláspont, hogy meg lehet-e tartani, nem lehet megtartani, ha igen, akkor melyik szakaszokat kell törölni - mindenesetre a pilóták megkezdték a pályabejárást. A címvédő Sebastien Ogier véleménye viszont határozott: szerinte törölni kell a futamot.

Ogier-dppi



"Nem kéne megrendezni a futamot. Csak a Norvégiában lévő pályákon lehet versenyezni (ezek pénteken lesznek), úgyhogy ha egy ralisprintet akarunk csinálni, akkor rendben van. A többi pálya tiszta murva és ha ilyen körülmények között rendezzük meg a versenyt, elveszítjük a szögeket és az egész veszélyessé válik."

A világbajnok szerint már a pályabejárás is felesleges.

"Nem értem, hogy miért járjuk be a pályákat, feleslegesen rongáljuk az utakat. Nem tudom, mit csinálunk itt és nem tudom, ki hozza a döntéseket, de ez egy idiótaság. Tudom, hogy ez mindenki számára nehéz döntés, de egyszerűen lehetetlen itt versenyezni. Mindenkitől elnézést, akinek problémát jelentenek a szavaim, de ez így túl veszélyes."

Ogier mellé a Fordos Ott Tanak is csatlakozott. "Jók a körülmények Norvégiában, de nem létezik, hogy havas futamot rendezzenek a svéd pályákon."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: