DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Mégis lesz Svéd Rali - módosított útvonallal

A nagy meleg miatt erősen kérdésessé vált a hétvégi Svéd Rali sorsa - a mai sajtótájékoztatón azonban kiderült, hogy ugyan több szakaszt is törölni kell, de megrendezik a legendás WRC-futamot.

Az előzetes hírekkel ellentétben mégis megrendezik a legendás Svéd Ralit. A nagy meleg miatt a héten erősen kérdésessé vált a patinás WRC-futam sorsa, ám a rendezők végül úgy döntöttek, hogy nem marad el a verseny - azonban a tervezett 21 gyorsasági szakaszból csak 12 szerepel a módosított itinerben.

Mikkelsen-Sweden-dppi



A csütörtöki karlstadi szuperspeciál sem szerepel majd a programban, pénteken reggel kezdődik a futam, a pályafelírást szerdára tették át, a shakedown pedig a szuperspeciállal együtt elmarad. A pénteki pályán közül egyet töröltek, a szombatiak közül a Rammen nevű pálya délelőtt elmarad, de délután már mehet rajta a mezőny - ezen felül még egy szakaszt és két szupersperciált töröltek ebből a napból. Vasárnap a teljes első kör elmarad, de ugyanezeket a szakaszokat délután már megrendezik. 

A nézők nagy örömére a Vargasen névre hallgató szakasz, benne a híres Colin's Crest ugratóval mindkétszer megrendezésre kerül szombaton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: