DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Rali

WRC: a VW kiáll Latvala mellett

Jost Capito igazgató szerint Latvala biztosan nem látta, hogy elütötte a fotóst a Montén, ám szerinte az lett volna a helyes reakció, ha kiszáll és megkérdezi, hogy mindenki rendben van-e.

Mint ismert, Jari-Matti Latvala, a Volskwagen finn pilótája ütközött egy fotóssal a hétvégi Monte-Carlo Ralin, majd nem állt meg megnézni, hogy minden rendben van-e - az esetért egy versenyre szóló felfüggesztett eltiltást, valamint pénzbüntetést kapott. Jost Capito, a Volswagen Motorsport igazgatója kiállt pilótája mellett és azt nyilatkozta az Autosport.comnak, hogy nincs oka hibáztatni Latvalát."

Latvala



"Túl sok pára és sár volt az ablakon. Szerintem Jari-Matti látott valamit, de a fotóst nem. Ő nem az a pilóta, aki nem áll meg, ha észreveszi, hogy elütött valakit. Ő még akkor is sír, ha egy pillangó nekimegy a szélvédőnek... Amikor a WRC TV riportere erről kérdezte, Jari-Matti éppen az autót próbálta megjavítani. Nem emlékezett rá, hogy elütött volna bárkit, de szerette volna tudni, hogy jól van-e, ha tényleg így történt. Ez is azt mutatta, hogy nem csak az autóval törődött" - mondta Capito.

A már bejelenetetten a McLaren F1-es csapatához távozó VW-főnök ugyanakkor összességében egyetért Latvala büntetésével. 

"Ha valamit rosszul csinálsz, mindegy, hogy tudatosan vagy nem tudatosan, de rosszul csinálod. Nem ez volt a jó lépés. Amikor látod, hogy emberek állnak körülötted, meg kell kérdezned, hogy mindenki rendben van-e. Ez lett volna a jó reakció."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: