DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
Rali

Sürget az idő a Citroennél Meeke tekintetében

A Citroennek a jövő hét végéig van ideje, hogy megakadályozza Kris Meeke Toyotához történő igazolását.

Az észak-ír pilóta egy hároméves szerződéstervezetet kapott a japán gyár sportrészlegének első emberétől, Tommi Makinentől. Ha elfogadja a lehetőséget, Meeke a Yaris WRC tesztelési munkálataiban jutna vezető szerephez a következő szezonban, majd a világ legnagyobb autógyárának egyik pilótája lenne, amikor az visszatér 2017-ben a rali világbajnokságra.

meeke_matton_2



A Citroen, melynél az elmúlt két évben szerepelt Meeke, meg akarja tartani a versenyzőt, és a múlt héten hosszasan is beszélgettek egy lehetséges szerződésről. A franciák jövőre nem vesznek részt a teljes bajnokságban, az azonban egyre valószínűbb, hogy a 2016-os monte-carlói szezonnyitón ott lesznek. Yves Matton, a csapat vezetője elismerte, hogy hamar megszülethet a megállapodás az idei Argentin Rally győztesével. „Igaz, hogy december 18. előtt döntést kell hoznunk” – mondta Matton az Autosport magazinnak. „Ez a dátuma a monte-carlói nevezések zárásának.”

Arra válaszolva, hogy Meeke a Toyotához menne, a következőket nyilatkozta Matton: „Nem tudok semmit sem mondani, beszélgetésben vagyunk még mindig Kris-szel, de szeretném a tárgyalásokat direkt Kris-szel lefolytatni, semmint a médián keresztül. Amikor meglesz az elköteleződésünk vagy amikor nem lesz meg az elköteleződésünk, kommunikálni fogjuk a híreket.

Egy dolog, amit mondok, hogy ismeri Kris azt az időkeretet, amivel pilótaként rendelkezik, és tudja, hogy világbajnok akar lenni, úgyhogy döntést kell hoznia. Nem az én dolgom, hogy kommentáljam, hogy milyen pozícióban lehet másik csapatoknál, de tudom, hogy hol vagyunk és milyen elkötelezettségünk lesz a rali világbajnokságon 2017-ben.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: