DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Rali

Latvala balesete megakasztotta a VW korzikai felkészülését

A Volkswagen Motorsport a Korzika Rali előtti teszt rövid úton történő befejezésére kényszerült, miután Jari-Matti Latvala csúnyán összetörte a Polo WRC-t a felkészülés elején.

A finn pilóta és navigátora, Miikka Anttila sérülések nélkül úszta meg a balesetet, melynek során autójuk egy beszűkülő balkanyarban elhagyta az utat és a fák között kötött ki a teszt második napján. A kocsi komolyan sérült, a helyszínen javíthatatlannak bizonyult. A csapat emiatt kényszerűen a felkészülés hátralévő részének törlése mellett döntött, melynek során az immár háromszoros világbajnok Sebastien Ogier két, Andreas Mikkelsen pedig egy napot autózhatott volna.

vw_teszt_2015



Nagy csapás ez mindkettejük számára, hiszen Korzika 2008-tól nem volt része a rali világbajnokságnak egészen eddig, a teszt pedig arról gondoskodott volna, hogy kiismerjék az abrazív felületű kanyargós utakat.

Ogier, aki hazai közönsége előtt bizonyíthat a Tour de Corse-on, versenykörülmények között még nem autózott World Rally Car-ral a mediterrán szigeten. A francia pilóta 2008-ban indult utoljára Korzikán, akkor egy Citroen C2 S1600-assal másodikként végzett a junior világbajnoki mezőnyben.

Mikkelsen utoljára 2012-ben járt a szigeten, a Skoda Fabia Szuper 2000-essel elért ötödik helyezése is kellett, hogy megvédje IRC koronáját. A norvég versenyző a világbajnokság keretében 2007-ben és 2008-ban is indult a Tour de Corse-on, mindkétszer Ford Focus WRC-t vezetett, az első alkalommal a minimális súlyra vonatkozó szabályok megszegése miatt kizárták, másodszorra pedig a tizenegyedik helyen ért célba.

Latvalának ez volt az idei második tesztje a szigeten, júliusban a Michelin gumifejlesztési programjának keretében próbálgathatta a technikát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: