DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Fordulatok ide vagy oda, végül Ogier nyert

Sebastien Ogier idei negyedik győzelmét szerezte a WRC hatodik fordulóján, ám mögötte ezúttal két Hyundai végzett, elöl az egész hétvégén remeklő Hayden Paddonnal.

A francia címvédő nem kezdte túl jól az Olasz Ralit, csütörtökön és pénteken időt vesztett az élmezőnnyel szemben, így az első napot még Kris Meeke, a másodikat pedig Paddon zárta az élen. Ogier azonban szombaton nagy léptekben megkezdte a felzárkózást, és végül kényelmes, háromperces előnnyel győzött, anélkül, hogy vezetői vagy technikai hiba hátráltatta volna - ellenben üldözőivel.

Paddon szombaton szedte össze hátránya nagyobb részét, amikor előbb megpördült, majd egy sziklának ütközve kárt tett a váltójában, de mindezen nehézségekkel együtt is bejött a második helyre.

A dobogó legalsó fokára többen is pályáztak, de az végül Thierry Neuville-é lett a másik Hyundaiban. Mads Ostberg még a második helyre is esélyesnek tűnt, ám vasárnap délelőtt hibázott, és autójának sérülése miatt csak ötödikként érhetett célba.

Elfyn Evans a verseny egy részét kétkerék-hajtással volt kénytelen teljesíteni, de így is bejött negyediknek, míg Ott Tanak is sokáig kényelmesen haladt dobogós helyen, mígnem kiesett egy váltóhiba miatt.

Jari-Matti Latvala szintén ott volt az élboly közvetlen közelében, mígnem három kisebb baleset miatt időt veszített, így végül csak a hatodik lett 8 perces lemaradással.

 

Az Olasz Rali végeredménye:

# Versenyző Autó Hátrány
1 Sebastien Ogier Volkswagen 4:25:54.3
2 Hayden Paddon Hyundai 3:05.4
3 Thierry Neuville Hyundai 4:22.5
4 Elfyn Evans Ford 5:34.8
5 Mads Ostberg Citroen 7:50.1
6 Jari-Matti Latvala Volkswagen 8:06.7
7 Yuriy Protasov Ford 14:57.7
8 Paolo Andreucci Peugeot 15:03.3
9 Jan Kopecky Skoda 17:41.7
10 Khalid Al-Qassimi Citroen 19:12.0
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: