DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Minden a Volkswagen mellett szól Szardínián

A Volkswagen Portugáliában egy kiváló eredménnyel erősítette meg helyét a konstruktőri világbajnokság élén - Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier és Andreas Mikkelsen foglalta el a sorozat ötödik állomásának dobogóit. A trió a soron következő Szardínia futamon is hasonló sikerre törekszik.

A fiúk számára főként a szombat lesz a vízválasztó, ugyanis a szervezők június 13-án, egy durván hosszú versenynapot terveztek be a nagyobb izgalmak reményében – 212 kilométer lett beosztva a hétvége első napjára.

P-20150524-00105_HiRes JPEG 24bit RGB_resize 



"Megpróbálunk még magabiztosabban hozzáállni Szardíniához." - mondta el Josh Capito, a Volkswagen főnöke. "A lehető legtöbb pontot gyűjtöttük be a portugáloknál, hiszen hármas győzelemmel tértünk haza. Ennél jobbat nem is kívánhatnánk. Tény és való, hogy Szardínián kemény kihívások elé nézünk - a szűk, kavicsos részeken nehezebb dolga lesz a fiúknak, de én bízom bennük."

Az olasz szigeten a Volkswagen zsinórban kétszer győzelmet szerzett - 2013-ban és 2014-ben sem volt gyorsabb a márkától. Szardínián egyébként az egyik legnépszerűbb nézői pont a "Micky Jump", ahol két évvel ezelőtt Ogier emlékezetesen nagyot ugratott. Ezzel a momentummal a francia pedig kiérdemelte a FIA díját, mely az év legjobb pillanatáért jár az éppen szerencsés versenyzőnek.

Az idei évben is hatalmas érdeklődésre számítanak a már említett ugratónál, ahova minden versenyző legalább 100 km/h-val érkezik, és átlagban egy 40 méteres repüléssel lehet számolni.

A csapat természetesen szeretné, ha Ogier sikergörbéje tovább haladna felfelé a kétszeres világbajnok két Szardínia győzelemmel a háta mögött most újabb első hellyel javíthatná statisztikáját az olasz szigeten. A francia egyébként nagy reményekkel érkezik a futamra, hiszen az idei mérlege eddig három győzelem, egy második hely és 42 pontos összetettbeli vezetés csapattársa, Andreas Mikkelsen előtt. Ha pedig sikerül az élmezőnybe végeznie, akkor karrierje 40. dobogós helyét gyűjtheti be.

Andreas Mikkelsen fejlesztés tekintetében is egy szinten van már Ogier-rel – a norvég fiú Portugáliában megkapta a legújabb frissítéseket az autójába, így minden adott, hogy ő is a tőle telhető legtöbb pontot begyűjthesse. Portugáliában egyébként a norvég kétszer is az élen állt az összetettben, de végül csapattársai mögött egy harmadik hellyel elégedhetett meg – melyen nem titok, hogy javítani szeretne ez alkalommal.

Jari-Matti Latvala-ra ezúttal külön nyomás nehezedett, hiszen az elmúlt három alkalommal egy pontot sem sikerült gyûjtenie, azonban a legutóbbi, portugál gyõzelme után még jobban felszívta magát a finn. Tavaly dobogósként zárt a szigeten, és idén is legalább egy hasonló hellyel lenne elégedett. 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: