DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Ogier Mexikóban is legyőzhetetlen volt: 3/3!

Tökéletesen indult a 2015-ös rali-világbajnoki szezon a címvédő Sebastien Ogier számára, aki a Monte-Carlo Rali és a Svéd Rali után az e hétvégi Mexikó Ralit is megnyerte, azaz megőrizte idei száz százalékos mérlegét.

A VW-es francia stabil, kiegyensúlyozott teljesítményének ezúttal sem tudtak a nyomába érni a többiek. Noha néhány szakaszgyőzelmet sokan villantottak, ám máskor hibáztak, fába (Robert Kubica) vagy tóba (Ott Tanak) hajtottak, elütötték a futóművüket (Jari-Matti Latvala és Kris Meeke), vagy épp műszaki meghibásodás hátráltatta őket (Thierry Neuville), így a végén már csak elveszíteni tudta volna a győzelmet Ogier, aki az utolsó nap előtt több mint egy perc előnnyel vezetett.

Ez az előny vasárnap nemhogy csökkent volna, de minimális mértékben még nőtt is, így kétség sem férhetett a címvédő újabb győzelméhez, amivel az összetettben is elég komoly előnyre tett szert üldözőivel szemben.

 

Annál nagyobb csata volt a 2. helyért – Mads Östberg (Citroen) és Andreas Mikkelsen (VW) párharcából végül előbbi került ki győztesen, aki mintegy bónuszként a verseny leghosszabb szakaszát megnyerte a vasárnap nyitányaként. A pontszerző helyek tekintetében Elfyn Evans, Dani Sordo, Martin Prokop, Nasser Al-Attiyah (a WRC2-ben ő nyert), Thierry Neuville, Fuchs és Jari Ketomaa volt a befutó további sorrendje. 

A verseny végeredménye: 1. Ogier (VW) 4:19:13.4, 2. Östberg (Citroen) + 1:18.8, 3. Mikkelsen (VW) + 1:25.1, 4. Evans (Ford) + 3:40.2, 5. Sordo (Hyundai) + 5:01.8.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: