DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Rali

WRC: Még dominánsabb lesz az új Volkswagen?

Sebastien Ogier, aki zsinórban harmadik bajnoki címe megszerzéséért fog megtenni mindent, nem zárja ki ennek lehetőségét, hála az új fejlesztésű sebességváltónak.

A Volkswagen autói az előző két évhez képest teljesen eltérő festést kaptak 2015-re, de a felszín alatt is több minden változott. Az egyik legfontosabb az új hidraulikus működtetésű sebességváltó bevezetése, amely a kormányoszlopról, egy fül segítségével vezérelhető.

„Optimista leszek, hogy az új autó legalább olyan jó lesz az elejétől kezdve, mint az elődje” – mondta Sebastien Ogier az autó bemutatóján. „Sokat teszteltünk, mi, a versenyzők pedig szorosan együttműködtünk a mérnökökkel. Sok munkánk került az új sebességváltó fülbe, amely valódi előrelépést jelent. Várjuk az új szezont. Izgalmas lesz látni, hogyan boldogulunk a többi csapat ellen. A tesztek eddig jól mentek, és a mérnökeink is jó munkát végeztek. A Polo R WRC még jobb, mint korábban.”



Ogier idei célja az lesz, hogy sorozatban harmadszor is elhódítsa a WRC világbajnoki címét. Az elmúlt két év során nagy fölénnyel sikerült ugyanez, az összes 26 raliból 17-et nyert meg ő. Két csapattársa ismét Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen lesz, a szezonnyitó Monte-Carlo Rali január 22-én kezdődik. Míg Ogier és Latvala már ekkor, Mikkelsen csak a májusi Portugál Ralitól kezdve kapja meg az új autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: