DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Latvala elszállt Ogier hajszolása közben

A Wales Rali pénteki napjának végén Jari-Matti Latvala hátránya mindössze 6,6 másodperc volt VW-es csapattársával, Sebastien Ogier-vel szemben, és a második napot ennek megfelelő elszántsággal kezdte. A nagy akarásnak azonban ezúttal nyögés lett a vége.

A finn nagyon bekezdett a ma reggeli első gyorsasági szakaszon, és jobb részidőket futott, mint Ogier, de az egyik féktávon elkövetett egy hibát, ami ha végzetesnek nem is bizonyult, de győzelmi esélyeit alighanem végleg aláásta.



„Próbálkoztam, és nagyon-nagyon jó szakaszom volt addig a pontig. Tényleg nagyon nyomtam neki, mert meg akartam szerezni a győzelmet. Nagyon csúszós volt a pálya, és úgy gondoltam, hogy ez feküdni fog nekem. Lefullasztottam a motort fékezés közben, aztán megpróbáltam befordulni a kanyarba és újraindítani az autót, de minden nagyon gyorsan történt, és már ott is voltunk az árokban” – idézi az autosport.com Latvala szavait.

A finnt a szurkolók ugyan visszatették a pályára, de három percet veszített a hiba miatt, és a 10. helyre esett vissza összesítésben. 

Ogier előnye a 10. szakasz után 1,12 másodperc az utolsó futamát teljesítő fordos Mikko Hirvonen előtt, aki Kris Meeke és Mads Östberg is néhány másodperces lemaradással követ. A mai két szakaszt egyébként Andreas Mikkelsen nyerte a gyári VW-nel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: