DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Rali

A Volkswagen izgul a 2015-ös Polo WRC miatt

A Volkswagen technikai vezetője, Francois-Xavier Demaison izgatottan várja a Polo WRC következő generációját. A német márka magasra tette a lécet, hiszen két gyártói cím után presztízsből nem engedhet meg magának egy gyengébb szezont az új fejlesztéssel.

2013-volkswagen-polo-r-wrc-race-car_100412592_l



Számokat tekintve is mindent elmond a VW sikere – 25 rajthoz állásból 21 futamon az élen végeztek, illetve külön öröm, hogy ebben a szezonban mindössze egy verseny volt, ahol nem állhattak fel a dobogóra. Versenyzői tekintetben is legyőzhetetlenek, hiszen Sebastien Ogier a tavalyi év után idén is megvédte világbajnoki címét a Polo WRC volánja mögött.

Demaison szerint az autó maximum 20%-ban fog eltérni a jelenleg is versenyben lévő modelltől. E kisebbnek mondható eltérés ellenére szerinte azonban az elvárások miatt sokkal nagyobb nyomás lesz rajtuk, mint a debütáló szezonban. "Az izgalom mellett egy kis idegesség is van bennem az új autó miatt. Amikor nekivágtunk a vb-nek, igazából az volt a terv, hogy három éven belül bajnokok legyünk… Nos, ezt kellően túltejesítettük, így nehéz dolgunk lesz a közeljövőben. Kezdetben úgy terveztük, hogy szépen lassan haladunk előre, és ahogy gyűlnek a kilométerek úgy tökéletesítjük majd az autót - ez ettől most már sokkal bonyolultabb."

A tervek szerint a következő szezont már az új autóval kezdheti el a Volkswagen csapata, annak függvényében, hogy a jelenleg is futó 42 napos teszten mennyire muzsikál jól az új fejlesztés. "Valójában egy versenyző a kész autónak örül, de mivel mondhatni rájuk kell szabni, ezért az ő segítségük is kell ahhoz, hogy megtörténjenek a beállítások." - fejezte be mondandóját Demaison.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: