DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Sordót megtartja a Hyundai

Meghosszabbította szerződését spanyol versenyzőjével a Hyundai Motorsport, ennek értelmében Dani Sordo a 2015-ös és a 2016-os szezonban is képviselheti a dél-koreai csapatot a Rali világbajnokságon.

A Hyundai-nak így már van egy a komplett csapata a következő két szezonra, hiszen Thierry Neuville is 2016 végéig kötelezte el magát a német központú koreai csapatnál. Az azonban még nyitott kérdés hogy ki juthat még szóhoz Neuville és Sordo mellett az első csapatnál, és hogy lesz e harmadik autó is? 

02 - Sordo_18



A szerződés minden egyes részletét még nem fedték fel Michel Nandan-ék, így az még nem ismert, hogy Sordo a Rali-vb mely állomásain szállhat harcba, annyi azonban bizonyos, hogy jövőre legalább 10 futamon hajthatja az i20 WRC-t.

"Nagy örömömre szolgál, hogy egy nagyon sikeres bemutatkozó szezon után folytathatjuk az együttműködést a Hyundai Motorsporttal." - kommentálta a hírt a spanyol fiú, aki Németországban oroszlánrészt vállalt a csapat első kettős győzelmének megszerezésében. „Idén megmutattuk, hogy nagy potencia van az i20 WRC-ben, a németországi kettős győzelmet pedig sosem fogjuk elfelejteni, ami egy igazán különleges pillanat volt." 

02 - Sordo_16

"Dani idén bebizonyította, hogy lenyűgöző összhangban áll a különböző talajtípusokon, megmutatta hogy különböző körülmények és kihívások között is gyors tud lenni és a ami a legfontosabb, hogy értékes csapatjátékos." - indokolta döntését Michel Nandan. "Örömünkre szolgál, hogy 2015-ben és 2016-ban is folyatjuk vele a közös munkát. A következő szezonban legalább 10 világbajnoki futamon biztosítunk számára rajthoz állást Thierry mellett, mielőtt 2016-ban teljes szezon futhat. Nagyon erős csapattal állhatunk fel a következő szezonra, Thierry és Dani közös munkájának elsõ eredményét már láthattuk Németországban, reméljük ez csak egy hasonló jövõ kezdete volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: