DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Vinalesé a jerezi teszt a Suzukik előtt

A tesztek koronázatlan királya volt a leggyorsabb a Spanyol GP-t követő egynapos teszten, amelyet csapattársa a vasárnapi karproblémái után kihagyott, de Marquez is csak néhány kört tett meg.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Hétfőre is Jerezben maradtak a MotoGP-sek, hogy teljesítsék az első szezonközi egynapos tesztjét. A mezőny ugyanakkor nem volt teljes, Fabio Quartararo ugyanis a vasárnapi karproblémái miatt kihagyta a gyakorlást: helyette Franciaországba utazott, hogy felmérjék, mihez tudnak kezdeni a bedurrant alkarjával a jövő hétvégi Le Mans-i fordulót megelőzően.

vinales-yamaha-jerez-teszt-1_1



A pályára ugyan kigurult, de szintén limitált programot teljesített Marc Marquez, aki mindössze hét kört tett meg hétfőn, mielőtt a szombati bukása miatti nyakfájdalmak és délutáni Twitter-posztja alapján a jobb vállában és karjában érzett izomgörcs okán a teszt befejezése mellett döntött. Aleix Espargaro is mindössze 12 körig jutott: az apriliás a 6-os kanyarban esett el. Ennek köze lehetett a Maverick Vinales motorjából kifolyt olajhoz, amely miatt piros zászlóval félbe is szakították a tesztet.

Vinalest ugyanakkor nem zavarta meg a probléma, ugyanis ahogy azt tőle már nem először láthatjuk, a leggyorsabb köridővel az élen zárta a kollektív gyakorlást – sőt, 101 megtett körével a legszorgalmasabbnak is bizonyult a yamahás, így bizonyos szempontból pótolni tudták Quartararo hiányát.

A spanyol mögött a két suzukis következett Alex Rins, Joan Mir felállásban, s ahogy már Katarban, úgy ezúttal is próbálgatták a 2022-es prototípust is a „kékek”. Őket a vasárnapi futamot is ebben a pozícióban záró Takaaki Nakagami követte a sorban, aki ezzel a legjobb lett a hondások közül: a helyszíni jelentések szerint a japán és márkatársai is rengeteg alkatrészt tesztelgettek – részben az ebből adódó zűrzavarra célzott vasárnap Pol Espargaro –, köztük egy új aero-csomagot is.

A ducatis armadából a Pramacot erősítő Johann Zarco volt a legjobb a maga ötödik helyével. A francia mögött a hétfőn kétszer is bukó Pol Espargaro következett, míg a top 10-be a KTM-es Miguel Oliveira, az újonc Luca Marini, a Petronas SRT Yamahát erősítő Franco Morbidelli, valamint a világbajnokságot vezető Francesco Bagnaia tette teljessé.

A jerezi teszt végeredménye:

jerez-motogp-teszt-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: