Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

Quartararo

Quartararo nyitott más gyártók ajánlataira

A jövő év végéig szól a friss MotoGP-világbajnok szerződése a Yamahával, a fiatal francia pedig elhintette, hogy akár el is hagyhatja a japánokat – akikkel nem volt túl elégedett a jerezi teszten.

részletek

Bagnaia zárta leggyorsabbként a jerezi tesztet

A számos újítást próbálgató Ducati olasz motorosa négy és fél tizeddel bizonyult gyorsabbnak a regnáló világbajnok Fabio Quartararónál az utolsó 2021-es tesztnapon az andalúz pályán.

részletek

Formula Motocast: Marquez kálváriája, Rossi búcsúja

Quartararo megérdemelten lett világbajnok, de vajon jövőre már a Ducati lesz az esélyesebb? Erről és a címben szereplő két témáról is beszélgettünk az év utolsó MotoGP-futamait kiveséző adásunkban.

részletek

Martin vezetésével Ducati-henger, Rossi top 10-ben

A Pramac újonca megszakította Bagnaia pole-sorozatát Valenciában, de a bolognai gyártó így is kisajátította az első sort az idényzáróra. A világbajnok nyolcadik, Rossi tizedik rajthellyel búcsúzik.

részletek

Milleré a pénteki nap Valenciában

A délelőtti esőben még Iker Lecuona volt a leggyorsabb a MotoGP idényzáró hétvégéjén, a száraz pályán azonban már a két gyári Ducati diktálta főként a tempót. Quartararo tízen kívül egyelőre.

részletek

Bagnaia kényelmes győzelmet aratott Portimaóban

A pole-ból induló ducatis olasz idei harmadik sikerét gyűjtötte be, ezzel biztossá vált a vb-ezüstérme és a Ducati gyártói elsősége. Mir és Miller még a dobogón, a világbajnok kicsúszott a piros zászlóval véget érő futamon.

részletek

Bagnaia zsinórban ötödször a pole-ban

Verhetetlennek tűnik az időmérőkön a ducatis olasz, aki pályarekorddal zsebelte be a rajtelsőséget Portimaóban, megelőzve csapattársát, Jack Millert. Mir az első sorban, a világbajnok csak hetedik.

részletek

Egyetlen ezred Bagnaia és Quartararo között

Tovább folytatódott a világbajnok yamahás és ducatis kihívója párharca Portimaóban: a harmadik edzésen az olasz bizonyult egy hajszállal gyorsabbnak. Mir a harmadik, meglepetések a Q2-ben.

részletek

Quartararo tartja a vezetést Bagnaiáék előtt

Péntek délután is megismétlődött az első edzés sorrendje a portimaói Algarve-i Nagydíjon: ismét a Yamaha francia világbajnoka volt a leggyorsabb, megelőzve a Ducati gyári versenyzőit.

részletek

Quartararo nyitott az élen a Ducatik előtt

Világbajnokhoz méltón kezdte a Yamaha franciája az Algarve-i Nagydíj hétvégéjét: néhány századdal múlta felül Francesco Bagnaiát és Jack Millert. Egy újonc és mindkét Aprilia a tízben.

részletek

Quartararo enni is alig bírt a futam előtt

Hiába volt nagy a pontelőnye, érezte a nyomást a MotoGP-világbajnokságot két versennyel a vége előtt megnyerő francia. A yamahás szerint Mugello, a kiegyensúlyozottsága és a nyugodtsága volt a kulcs.

részletek

Bagnaia bukása után Marquez nyert, Quartararo a világbajnok!

Sokáig vezetett a ducatis kihívó Misanóban, öt körrel a vége előtt azonban elesett, így a Yamaha franciája már most bebiztosította a vb-címét. Marquez vezetésével kettős Repsol-győzelem.

részletek