DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Marquez pályacsúccsal döntötte meg Doohan pole-rekordját

Magabiztosan zsebelte be az Osztrák Nagydíj rajtelsőségét a Repsol Honda spanyolja, aki 59. királykatagóriás pole-jával immár egyedül vezeti a vonatkozó örökranglistát. Fabio Quartararo és Andrea Dovizioso még az első sorban.

A MotoGP spielbergi időmérőjének első szakaszában szokás szerint az volt a kérdés, melyik két motoros kvalifikálja magát a legjobb tíz motoros mellé a Q2-be. Az első körök után Francesco Bagnaia és Cal Crutchlow birtokolta ezeket a pozíciókat, és bár az egész hétvégén meglepően jól szereplő Miguel Oliveira a hajrában a vezetést is átvette, végül a leintéskor is a Pramac Ducati és az LCR Honda motorosa állt az első két helyen – igaz, immár fordított sorrendben. Oliveirának így a 13. rajthely jutott, megelőzve Franco Morbidellit és Tito Rabatot, míg a sort a HRC Jorge Lorenzót helyettesítő tesztmotorosa, Stefan Bradl zárta.



MMausztria
 
A Q2-ben az első percek után Maverick Vinales vezetett, de aztán megérkezett Marc Marquez is, aki 1:23,3-as idővel ragadta magához az irányítást. A vb-éllovast a későbbiekben sem lehetett megfogni: a repsolos 1:23,027-nél állította meg a stoppert, ezzel átadta a múltnak Andrea Iannone 2016-os pályacsúcsát is. Így értelemszerűen övé lett a pole, a királykategóriában 59. alkalommal, ezzel immár egyedül vezeti a vonatkozó örökranglistát Mick Doohan előtt.
 
Marquez végül bő négy tizedet osztott ki a másodikként végző Fabio Quartararónak, míg az első sort Andrea Dovizioso tette teljessé. A másodikba Vinales, Bagnaia és Takaaki Nakagami kvalifikálta magát, a top 10-be pedig Alex Rins, Jack Miller, Crutchlow és Rossi tette teljessé. Folytatás vasárnap délelőtt a bemelegítéssel, majd 14 órától a szezon tizenegyedik futamával.
 
Az időmérő edzés végeredménye:
Hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: